Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
 


 


Търсене PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 5, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

БФС настоява за преразглеждане на Наредбата за цените на лекарствените продукти

сряда 21 март 2012 - 07:02:35,Статии,admin , Comments: 0 | Trackbacks: 0


БЪЛГАРСКИЯТ ФАРМАЦЕВТИЧЕН СЪЮЗ ЗАЯВЯВА СВОЯТА ГРАЖДАНСКА И ПРОФЕСИОНАЛНА ПОЗИЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛИПСАТА НА НАЦИОНАЛНА ЛЕКАРСТВЕНА ПОЛИТИКА И НА РАБОТЕЩИ МЕХАНИЗМИ ЗА КОНТРОЛ НА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ
   През настоящата седмица общественото внимание бе фокусирано върху тенденциите за манипулиране на фармацевтичния пазар в нашата страна. Българският Фармацевтичен Съюз с тревога отчита, че станалите публично достояние примери за негативни практики не са изолиран случай и са в пряка зависимост от липсата на желание за прилагане на регулация в сектора.

Държавната регулация по отношение на лекарствата и лекарствоснабдяването, при зачитане на експертното мнение на съсловните и пациентски организации е ефективен инструмент, за осигуряване на справедливо разходване на обществения финансов ресурс в здравеопазването.

  От създаването си БФС води последователна политика за въвеждане на ефективна нормативна забрана на вертикална и хоризонтална интеграция, която да осигури механизми за предотвратяване на монополни структури и да създаде условия за подобряване достъпа до лекарствени продукти в България.

 В светлината на настоящата публична дискусия трябва да подчертаем за пореден път, че според българските фармацевти е необходимо да се осъществи промяна на ЗЛПХМ по отношение на собствеността на аптеките, регулацията на цените на лекарствените продукти по лекарско предписание и въвеждането на диференцирана ставка на ДДС.

  БФС е предупреждавал многократно чрез свои становища и протестни действия за липсата на национална лекарствена политика и на работещи механизми за контрол на ценообразуването на лекарствените продукти. Поради това приветстваме журналистическата бдителност по отношение на контрола, от страна на държавата, на механизмите за ценообразуване на лекарствените продукти.

 Апелираме експертният потенциал на БФС да бъде използван пълноценно при корекции на нормативната уредба, с цел формиране на национална лекарствена политика и на работещи механизми за контрол на ценообразуването на лекарствените продукти.

  БФС настоява за спешно преразглеждане на Наредбата за цените на лекарствените продукти, изготвена от МЗ в края на миналата година, която в нарушение на Конституцията лишава аптеките от надценки за извършваните от тях дейности в полза на по – големите участници на пазара.

изпрати на приятел изглед за печат LAN_NEWS_24


Проследи адрес за този пост: http://pharmabg.net/e107_plugins/trackback/trackback.php?pid=243
Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация
Няма проследяване за тази публикация.

Клип на деняРадио Хоризонт на живо

ЛИНК

Онлайн

Гости: 5
Регистрирани: 0
На тази странница: 1
Регистрирани: 215, най-новият: pharmabg


'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0452 сек., 0.0109 от тях за заявки.