Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 2, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: НОВИНИ ОТ МЕДИИТЕ
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Научни събития
Отиди на страница       >>  
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
петък 08 май 2009 - 11:52:12
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Световни специалисти по нанотехнологии свикват конгрес в България


Малко история

Публичният диалог върху нанотехнологиите бе стартиран на 27-28 май 2008 г. в София на конференцията „Пролет за Европа". В нея участваха бившият президент на Франция г-н Жискар д`Естен, еврокомисари, депутати и интелектуалци. Този публичен диалог по-късно бе приет и от Европейската комисия с документ IP/08/947 от 17 юни 2008 г.  с пълно наименование „Публичен диалог върху нанотехнологиите - приложение на икономическия и природния потенциал чрез защитени продукти" („A public dialogue on nanotechnologies - tapping economic and environmental potential through safe products").
Днес този живителен разговор, отнасящ се до стратеията за развитие не само на Европа, но и на света като цяло, за следващите десет години не се получи! Засенчи го рецесията и общата финансова (а може би и морална) криза!

Всичко ново е добре забравено старо

Може ли да говорим за нанотехнологии през древността? Кои са тези технологии, кои от тях сме запазили и кои сме изгубили?

Изгубили сме, например, технология отпреди 1100 години, за въглеродни нанотръбички в стоманата на дамаскинските саби.  Колко народни песни за „саби дамаскини" има само!

Например проф. Петер Пауфлер от Техническия Университет в Дрезден пише в авторитетното списание DER SPIEGEL, че в момента тече работа по възстановяването на тази "авангардна" технология!

Запазили сме също така нанотехнологии, базиращи се на запис на информация във водата, от ритуалите при молитва в църквите и винопиене, до SPA методите, които възкръсват като индустрия. А в близкото минало, изобретателят Виктор Шаубергер, още преди 70 години, прави не само прототипи на първите летящи чинии, но и прототипи на устройства за енергитизиране на вода (жива вода).

Сега тези устройства не само се произвеждат серийно, но и три научни екипа  вече ги доказаха посредством визуални и физически измервателни съоръжения.

Все пак живеем днес

На 12 и 13 май 2009 г. България ще има честта като древна европейска цивилизация да стане домакин на I -вия Международен Научен Конгрес - публичен диалог  „Нанотехнологии"- (Древност и минало, настояще и бъдеще)

Над 20 световно известни учени, работещи в нанотехнологиите (от Германия, Австрия, Англия, Индия, САЩ, Япония, България и др.) ще представят свои доклади на конгреса. Ще бъдат демонстрирани и действащи методики как изкуството лекува, дестресира, възпитава, чрез неизследваната досега паралелна нервна система у човека.

Ще бъдат показани и най-новите нанотехнологии на бъдещето, в т.ч. видеозапис на микровируси и имплантация на атоми, изследвания по линия на европейските рамкови програми F.P.6 и F.P.7. Участниците ще бъдат запознати с конкретните проучвания и модела на Академията за Холистична Култура, чрез председателя на Академията проф. Херберт Клима, Австрия. Проф. Клима - научен сътрудник към Атомния Институт във Виена - още преди четири години, изнесе доклад на Втория международен конгрес на водата (Хайделберг), чрез който изцяло потвърди феномена на водата, проучван от проф. Антон Антонов (ЮЗУ, Благоевград) и д-р Масару Емото, Япония (който за втори път целево ще посети България, като участник в настоящия конгрес).

Ще бъдат дискутирани и докъде трябва да бъдат нашите изследвания в непознатите и опасни области, колко важен е моралът на учения в тези технологии.

Ще бъдат показани българските древни и бъдещи нанотехнологии, които могат да ни донесат:
- сигурни продукти, а не „ментета"
- сигурна държава и по-малко корупция
- елиминирани скрити въздействия в медиите, които, от тази гледна точка, са без контрол

Ще бъдат разгледани пророчески феномени, които могат да бъдат обяснени с нанотехнологии.

Ще бъде представен за обсъждане проект за паметник на Водата, който да бъде поставен в градината пред НДК, и в гр. Велинград, на мястото на унищожения през 1666 година. Паметникът се базира на древно познание - представлява български праисторически символ. Той е и основа на дефинираната в срещите FAO-U.N.- Рим и София (съответно септември 2005 и май 2006) фундаметална теза:

И в човешкото тяло принципът ДАО (както твърди и Нилс Бор) е спазен повсеместно, и освен известната ни нервна система в човека, съществува и - скрита паралелна! Тази нервна система се базира на променливата водна концентрация в организма и записа на информация във водородните връзки на водната молекула. Подобни промени стават на ангстрьомно ниво 1/10 от нанометъра.

Водното съдържание в тялото ни взаимодейства активно с околната среда,  независимо от познатата ни нервна система, и този феномен трябва да се изучава и следи на ежегодни конгреси. Той може да промени човека, правейки живота му по-щастлив, по-творчески и в хармония с Природата и Космоса.


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
петък 08 май 2009 - 11:53:52
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Трансплантираха почти цяло лице на американка

07.05.2009 21:47

В продължение на пет години Кони Кълп живяла без нос, небце, челюсти и долни клепачи, след като съпругът й я прострелял


Снимка: ЕПА/БГНЕС (Cleveland Clinic) Снимки от скенера на черепа преди и след операцията
Снимка: ЕПА/БГНЕС (Cleveland Clinic) Операцията по присаждането на лицето продължила 22 часа
Снимка: ЕПА/БГНЕС (Cleveland Clinic) Пет години Кони живяла без нос, небце, челюсти и долни клепачи
Снимка: ЕПА/БГНЕС (Cleveland Clinic) Преди и след операцията
Снимка: ЕПА/БГНЕС Така изглеждала Кони, преди съпругът й да я простреля
Снимка: ЕПА/БГНЕС (Cleveland Clinic)
46-годишната американка Кони Кълп отново има лице, след като пет години живяла без нос, небце, челюсти и долни клепачи. През септември 2004 г. съпругът й Томас направил неуспешен опит да я убие, а след това да се самоубие пред бар в Охайо. Той прострелял Кони в лицето и я обезобразил.

Жената не можела да се храни и да диша, затова била интубирана. Освен това не можела да говори нормално.

След 30 операции, на 10 декември 2008 г. в клиника в Кливлънд, Охайо, на Кони било трансплантирано почти цяло лице, взето от починал донор. Операцията продължила 22 часа. 11 хирурзи работили, за да могат да върнат жената към нормален начин на живот.Това е първият случай в света на трансплантация на почти цяло лице. Досега са направени успешно три подобни операции, но тази е била най-сложна, тъй като е присадена тъкан върху 80% от лицето. Близо шест месеца след операцията лицевите мускули на жената все още не са достатъчно заздравели, за да изразява с тях емоциите си. Мимиките й са сковани, зрението не е възстановено.  Въпреки това Кони отново може да диша самостоятелно, да се храни, да усеща аромати, да говори и да се усмихва. Понякога речта й не е достатъчно разбираема, казват лекарите. Лицето й е подпухнало, на места кожата линее, защото циркулацията на кръвта все още не е цялостна. Предстоят още няколко по-малки операции преди лицето й да се възстанови напълно, но според специалистите това е успех.

Съпругът на Кони излежава седемгодишна присъда за опит за убийство. Тя твърди, че му е простила. В интервю от февруари 2008 г. казва, че е изпитвала гняв - както всяко нормално човешко същество - но трябва да продължи напред.

"Винаги ще го обичам. Той е първата ми любов", признава тя, но предпочита да не мисли какво ще прави през 2012 г., когато Томас излезе от затвора.

[ Редактирано петък 08 май 2009 - 11:54:39 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
петък 08 май 2009 - 12:45:34
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
Откриха защо напълняваш, щом откажеш цигарите


Учени от Корнелския университет в Ню Йорк откриха ген, който е свързан с напълняването на бивши пушачи, съобщи в. "Дейли мейл".Специалистите откриха гена AZGP1 (алфацинкгликопротеин). Той произвежда протеин, който ускорява разграждането на мазнините и се активизира в присъствието на тютюнев дим. Когато протеинът се дава на мишки, те отслабват, въпреки че начинът им на хранене не се е променил.Сравнението на милиони клетки, изолирани от белите дробове на пушачи и на непушачи, е показало, че генът произвежда по-голямо количество от топящия мазнини протеин в организма на пушачите.


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
четвъртък 04 юни 2009 - 16:28:11
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

В „Софарма” е получен галантамин по синтетичен път


04.06.2009, zdrave.net, Невена Попова


Успешно приключи работата по проект за разработването на лабораторен вариант на промишлено приложим метод за синтез на галантамин, съобщиха от „Софарма” АД. Проектът се реализира благодарение на съвместна инвестиция на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия и най-голямата българска фирма-производител на лекарства. Получените резултати дават възможност на фирмата за алтернативен начин за производството на алкалоида. При мащабиране на проекта в производствени условия ще може да се постигне по-голяма независимост и гъвкавост на „Софарма” в областта на производството и търговията с лекарствени продукти на галантаминова основа. От фирмата отчитат, че търсенето на тези медикаменти се увеличава в световен мащаб. Индикациите за прилагането им се разширяват и те намират приложение в неврологията, анестезиологията, физиотерапията  и токсикологията. Биохимичното им действие се базира на инхибиция на ензима ацетилхолинестераза. Галантаминът е активно вещество на добре известния от десетилетия медикамент „Нивалин”, за производството на който доскоро се използваше единствено растителна суровина от надземната част на блатното кокиче. „Софарма” произвежда две дозировки таблетки и четири дозировки ампули на база изолирано активно вещество от този природен източник. Полученият синтетичен галантамин е с висока степен на чистота и идентични характеристики с природния алкалоид. Той може частично да замени използваната досега растителна суровина, която става все по-дефицитна, поради това, че блатното кокиче вече е обявено за застрашен вид.  

Мнението на другите
Мнения по темата
 ИмеКоментар
04.06.2009 14:02:03фармацевтСофарма да каже нещо и за синтетичните наркотици, допингиращите средства и други измами, благодарение на които плаща подкупи под път и над път........[ Редактирано четвъртък 04 юни 2009 - 16:29:14 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
вторник 09 юни 2009 - 14:29:40
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
неделя 06 септември 2009 - 08:42:37
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
salvia
вторник 03 ноември 2009 - 15:49:57


Регистриран потребител #4
Регистриран: понеделник 24 ноември 2008 - 20:56:29
съобщения: 1426

Световната конспирация срещу здравето

д-р Атанас Гълъбов


Ваксинациите като средство за тайно, насилствено намаляване на населението на Земята  

   От няколко десетилетия се разработват ваксини срещу забременяване под егидата на СЗО и има данни, че те са използвани в някои страни като опитно средство за тайно регулиране на населението на Земята....>>>>

==========================================
качване на снимки от тук

Упътване за ползване на форума_______________________________________________________
Всичко далеч от морето е провинция - Хемингуей
-------------------------------------------------
Най-отгоре
admin
неделя 08 ноември 2009 - 21:13:16
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
salvia
петък 18 декември 2009 - 10:31:22


Регистриран потребител #4
Регистриран: понеделник 24 ноември 2008 - 20:56:29
съобщения: 1426
Доктор Джакопо Анесе разглежда фотография на срез от мозъка на Хенри

Учените режат на части най-загадъчния мозък в света

Н. М. умира преди година, но от три десетилетия е в учебниците като «най-голямата загадка в неврологията».


==========================================
качване на снимки от тук

Упътване за ползване на форума_______________________________________________________
Всичко далеч от морето е провинция - Хемингуей
-------------------------------------------------
Най-отгоре
salvia
неделя 20 декември 2009 - 19:25:32


Регистриран потребител #4
Регистриран: понеделник 24 ноември 2008 - 20:56:29
съобщения: 1426


==========================================
качване на снимки от тук

Упътване за ползване на форума_______________________________________________________
Всичко далеч от морето е провинция - Хемингуей
-------------------------------------------------
Най-отгоре
admin
петък 14 май 2010 - 00:56:24
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

ДНК тест вече по аптеките за 29 лева

ДНК тест комплекти за определяне на бащинство и кръвно родство ще се предлагат в апетчната мрежа на София и Варна от 10 май


... Цялото изследване до получаване на резултатите обаче струва 338 евро, като цената на ДНК комплекта се приспада от тази сума.>>>


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
събота 15 май 2010 - 07:46:31
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
Хормон решава съдбата на цели държави!

Соня Каникова, Deutsche Welle

Американски учени измериха за пръв път биологичния ефект на майчината любов. Сензационните резултати разкриват и ролята на един хормон, който учените наричат "хормон на доверието". Дори правителствата зависели от него..._________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
събота 15 май 2010 - 07:51:06
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
Най-разпространените здравни заблуди
Deutsche We

Когато става въпрос за здравето ни, се доверяваме на най-различни общоприети методи и съвети. Много от тях обаче се оказват най-обикновена заблуда. Като например вярването, че настинките се дължат на студеното време...


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Отиди на страница       >>   

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0599 сек., 0.0119 от тях за заявки.