Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 4, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

Отиди на страница   <<      
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
В ЦЕНТЪРА
неделя 11 септември 2011 - 06:25:13
Гост

ЛИНК


Част от стиховете са от Г.Джагаров .Писани специално за другаръ Тодоръ Живковъ през 1980 г. Джагаров е бил ясновидец! Но е объркал времето и персоната.


Най-отгоре
NO comment!
петък 23 септември 2011 - 06:04:08
Гост
НЕ МЕ СЛУШАЙТЕ КАКВО ГОВОРЯ, ГЛЕДАЙТЕ МЕ КАКВО ПРАВЯ!

ТО БИВА НАГЛОСТ,БИВА...АМА ЧАК ТАКОВА БЕЗОЧИЕ...

 --> ЛИНК />
Ако всички спазват правилата, ще има пари в държавата


Публикувана: Сряда, 21-ви Септември 2011, автор(и): Самуил Огнянов;

Огнян Донев

С Огнян Донев, председател на КРИБ, разговаря САМУИЛ ОГНЯНОВ

-Има ли вероятност България да изпадне отново в рецесия заради втората вълна на кризата, г-н Донев?

- Не мисля, че събитията сега може да се нарекат втора вълна на кризата. Има забавяне на икономиката не само в България, но в целия свят. Но това се дължи основно на паника заради дълговете на отделни държави. Не очаквам България да изпадне отново в рецесия.

- Евентуален фалит на Гърция как би се отразил на България?

- Едва ли може да се направи точна прогноза какво ще е отражението върху България. Като въпросът вече е по-скоро как ще фалира Гърция - оставайки в еврозоната или излизайки от нея. Има притеснения, но трябва да кажа, че например банковата ни система е изключително стабилна и тя няма да пострада. Гърция може да служи за пример какво се случва, когато няма контрол от страна на държавата. Поради това УС наКРИБ във вторник изготви пакет от мерки, които да помогнат за изсветляването на икономиката ни, и те залагат именно на контрола.

- Какво предвиждат те?

- 22 г. след промените в България трябва светлият бизнес да разчита на подкрепа от държавата. Не става въпрос да му бъдат създадени преференциални условия. А държавата наистина да поеме контрола и да изисква спазване на правилата от всички.

Като ясно заявяваме, че в КРИБ сме готови да помагаме на държавата. Вече имаме два добри примера - свързването на бензиностанциите и на аптеките към системата на НАП. Въпреки съпротивата и твърденията, че ще последват масови фалити на аптеки, нищо от това не се случи, а на практика всички се свързаха с НАП. Нашите предложения сега са това да бъде направено и за бетоновите възли, за автосервизите, за търговците на едро на зърно, на всички складове за търговия на едро и постепенно свързване към системата на НАП на всички касови апарати. Друга част от мерките са признаване на данъчен кредит за всички автомобили, системен и стриктен контрол върху сервизи, които не издават фактури и не начисляват ДДС върху резервните части и труда. Въвеждането на екокомпонента върху годишните данъци за автомобили според степента на замърсяването, което нанасят.

Трета част е облагане по аналог в туризма, производството на текстил и облекло, охранителния сектор, производството и търговията с лекарства, редовни проверки на обекти без ПОС терминали, да не бъдат допускани до обществени поръчки фирми, които използват нелицензиран софтуер. Глоби и за работници, които не са сключили трудов договор.

 - Има ли конкретна причина за тези мерки, като например опасно забавяне на икономиката и спад на приходите в бюджета?

- Те са следствие на практическия опит на членовете на КРИБ. Преки конкуренти в даден сектор се обединяват около тях. Което може да се нарече национален интерес. Но нямаме притеснения за икономиката. Мерките, които предлагаме, могат да повишат приходите в бюджета. За постигането на това има два подхода- вдигането на данъци или затягане на контрола. Първата мярка не е гаранция за повече приходи, тъй като може да принуди компании от белия сектор да се регистрират в чужбина например. Трябва най-сетне да стане ясно, че правилата трябва да се спазват от всички.

В противен случай се оказва, че тези, които ги спазваме, сме в по-неизгодна ситуация от тези, които държат служителите си на минимална заплата, крият данъци и не развиват нищо.

 - Очаквате ли държавата да ви чуе?

- Ще отидем на срещи с финансовото министерство и с НАП. Ще обсъдим какво от пакета мерки може да се приложи. Защото в него ще влизат и други предложения от членове на КРИБ. А и вече виждаме, че има активност от страна на приходната администрация и воля от правителството да се спазват правилата. Но това не бива да става с шумни и показни акции, а чрез налагане на строг и повсеместен контрол. Пак давам пример с Гърция - липсата там на контрол доведе сегашното положение. Това не бива да се допуска в България и неплащането на данъци да се превръща в национален спорт.

- Казвате, че мерките, които предлагате, ще доведат до повече приходи в бюджета. Толкова ли е страшно, ако той има дефицит?

- Финансовата дисциплина е изключително важна за България. Не е страшно допускането на дефицит, но той не бива да е повече от 3%, каквито са критериите от Маастрихт. В КРИБ подкрепяме Пактаза финансова стабилност, предложен отвицепремиера Симеон Дянков, който фиксира дефицита на 2%. Подкрепяме и намерението да не се увеличава данъчната тежест.

- Притеснителен ли е спадът на чуждите инвестции?

- Той не е само за България, това е тенденция в цял свят. Спад има, но от друга страна, инвестициите, които влизат сега в България, са насочени основно към производство. Което създава заетост, генерира приходи за бюджета.

- Може ли икономиката ни сама да генерира растеж, без външни инвестиции?

- Не виждам причина да не го прави. Имаме експортно ориентирани отрасли, които се справят добре. Като например IT сектора и фармацевтиката. Имаме голям потенциал в производството на храни и земеделието. Има оплаквания от условията на големите вериги, но производителите трябва да разберат, че имат шанс да излязат на международни пазари именно чрез тези вериги.

- Предстои да се направи преброяване на работодателските организации, какво очаквате от него?

- Има закон и той трябва да се спази. Очаквам след изборите да бъдат направени ясни и прозрачни критерии, по които да стане преброяването не само на работодателските, но и на синдикалните организации.

За да е ясно кой кого представлява и дали може да претендира за национално представена организация. И когато се седне на преговори в тристранния съвет, да е ясно, че това, което се договаря, ще бъде изпълнено. Давам пример - КРИБ бе единствената работодателска организация, която подкрепи увеличението на минималната заплата и то се осъществи. Защото това е мярка за изсветляване на икономиката. Обществото трябва да знае дали хора, които претендират, че имат принос за развитието му, наистина го правят. А не да четем, че даден бизнесмен бил най-богатият, а компанията му да е на загуба или да има 1000 работници, които се осигуряват върху 300 лева. Защото тогава може да се окаже, че именно такива хора лежат върху обществото и не позволяват да се вдигнат доходите.

Ето защо е необходимо да се направи това преброяване. И тогава може да се окаже, че национално представените работодателски организации са доста по-малко от сегашните 6 в тристранния съвет. Ако не бъде направено преброяването, КРИБ е готова да се оттегли и да остави преговорите да се водят с останалите. Искам само да вмъкна, че в КРИБ членуват всичките чужди инвеститори в България, което не може да се каже за другите организации.

 -Започвате срещи с кандидатите за президент, какво очаквате от тях?

- Президентската институция е израз на държавността. Поради това от КРИБ искаме да чуем платформите на кандидатите. Вече имаме потвърдена дата за среща с Росен Плевнелиев, очакваме скоро такава и с Ивайло Калфин. КРИБ ще инициира и среща с кандидатите за кметове. В София ще бъде с управителния съвет, а в регионалните ни организации - със съответните кандидати по места.

- Редно ли е бизнесът да помага на партиите и да ги финансира?

- Не мисля, че това е редно. Партиите би трябвало да осъществяват своята дейност със субсидията, която получават от държавата. Не е редно създаването и участието и на бизнес партии на избори.

- Но като че ли в България още има усещане, че успешен бизнес може да се прави само с политическа подкрепа.

- Не съм съгласен с това, успешен бизнес може да се прави и без политическа обвързаност.

Визитка

Роден през 1957 г.Завършва„Международни икономически отношения” в УНСС. През 1986 г. защитава докторска степен по икономика в Берлин.В частния сектор работи от 1990 г.От 2000 г. е изпълнителен директор на "Софарма" и е най-големият акционер в дружествотоПредседателе на КРИБ, вицепрезидент на Германо-българската търговско-индустриална камара, председател на Българския национален комитет на Международната търговска камара. Носител на награда на фондация "Атанас Буров” за индустриално управление.
[ Редактирано петък 23 септември 2011 - 09:22:06 ]
Най-отгоре
маг мм
събота 24 септември 2011 - 11:20:34
......

Регистриран потребител #407
Регистриран: неделя 18 юли 2010 - 09:01:10
съобщения: 43
Победителят е ясен на всички, но името му не бива да се споменава

Така излиза, че държавата не си гарантира нищо. А всички политици са доволни.


Рекапитулацията от най-светкавичната приватизационна сделка в България – на "Булгартабак", е като на второразряден екшън, в който няма невинни, а победителят е ясен на всички, но името му не бива да се споменава.
Кеш
114
млн. лв. е размерът на паричните средства на "Булгартабак" към 7 септември 2011 г.
Договорът за продажбата на мажоритарния дял беше подписан тайно тази седмица, и то без да се дочака разрешението на антимонополния регулатор – Комисията за защита на конкуренцията. Публика не беше извикана, защото тогава и Агенцията за приватизация, и купувачът трябваше да отговарят на въпроси. Например кой точно стои зад BT Invest.

Единственият назовал публично имена е БСП депутатът Румен Овчаров, който обяви, че мажоритарният акционер в Корпоративна банка Цветан Василев и народният представител от ДПС и медиен собственик Делян Пеевски са бъдещите собственици на "Булгартабак". Неофициалните слухове сочат още, че общо с купувача има и "Винпром Пещера" (собственик на цигарената фабрика "Кингс табако").

Вместо да демонстрират гордост от постигнатите резултати в първата си голяма приватизационна сделка, управляващите преминаха в отбранителна позиция и обясняваха само и единствено, че интересите на държавата са защитени, всичко е прозрачно, никой не бърза и няма значение кой е купувачът. На този фон прави още по-силно впечатление, че лидерите на абсолютно всички парламентарно представени политически сили просто не се интересуват от скандалната приватизация на "Булгартабак".

И пак бързане

BT Invest подаде оферта в понеделник на 29 август, два дни след това беше избран за купувач, преговори по договора се водиха от Агенцията за приватизация (АП) цял един ден, на следващия ден надзорният съвет разглежда договора цели два часа и го одобри. След това трябваше да се чака разрешение на Комисията за защита на конкуренцията за сделката. Бързането обаче продължи – без да се дочака разрешение на антимонополния регулатор, Агенцията за приватизация подписа тайно договора и дори получи 20% от цената на мажоритарния пакет акции на "Булгартабак". А това прави сделката все по-необратима.

Сега излизат и детайли около припряността. Надзорниците поискали да знаят кой е купувачът. И вместо да получат фирмени регистрации, им бил представен доклад на изпълнителния директор на АП Емил Караниколов за хода на процедурата по продажбата на "Булгартабак". На няколко страници в него била обяснена връзката между руската ВТБ, регистрираната в Кипър компания, собственик на купувача и самият купувач - BT Invest, но без да бъдат представени оригинални документи.

Единствените "питащи" при разглеждането на част от клаузите на договора били представителите в надзора на ДСБ – Димитър Бъчваров, и на БСП – Руси Статков. В крайна сметка с 6 на 1 гласа (на БСП) договорът бил одобрен за около два часа.

Няколко дни след това премиерът Бойко Борисов коментира пред "Нова телевизия", че "приватизацията на "Булгартабак" е възможно най-добрата. Citigroup – най-добрият консултант, си каза оценката, а гласуването беше 6 към 1. Интересува ме да се гарантира, че работниците остават и тютюнът се изкупува". На въпроса кой е купувачът и защо той е офшорна компания, той отговори, че и Coca-Cola е офшорна компания.

Всички останали участници в сделката и членове на правителството декларираха, че не знаят кой стои зад купувача BT Invest, но никой не отрече, че при положение че купувачът е финансов инвеститор, той логично работи за свой клиент и може да препродаде BT Invest. Нямаше и реакция за "предсрочното" подписване на договора.

Междувременно руските медии обявиха, че държавната банка ВТБ е само временен собственик на BT Invest и че българското дружество ще бъде препродадено. Максим Каролев, директор на специализираната информационна агенция "Русский табак", коментира пред бизнес ежедневника "РБК Дейли", че банката ще продаде активите на стратегически инвеститори, но на части.

Политически синхрон

Партиите в България видимо изглеждат в един отбор - повечето просто мълчат, останалите подкрепят. Освен в телевизионното си изказване Бойко Борисов не е коментирал повече цигарения холдинг. Ахмед Доган първоначално обяви, че не е запознат и че ще подготвят позиция по въпроса, а после продължи да мълчи. Лидерите на ДСБ - Иван Костов, на СДС - Мартин Димитров, на "Атака" – Волен Сидеров, и на БСП – Сергей Станишев, запазиха пълно мълчание за "Булгартабак".

Станишев всъщност постъпи най-еластично – остави двама от пострадалите при конфликта с Делян Пеевски около "Булгартабак" при неговото управление – Румен Овчаров и Корнелия Нинова, да говорят срещу сделката. Самият той обаче не ги подкрепи публично, нито пък БСП прояви допълнителна активност – например декларация, искане за преразглеждане на сделката или съставяне на анкетна комисия, сезиране на прокуратурата или нещо друго.

Единственият официален форум за обсъждане на параметрите по сделката беше заседанието на парламентарната икономическа комисия. Председателят й – Мартин Димитров от СДС, услужливо отсъстваше и преотстъпи воденето на заседанието на заместник-председателя на групата на ГЕРБ Валентин Николов.

Най-запомнящото се около вялата дискусия бяха ясно декларираната подкрепа на ДПС за продажбата на "Булгартабак" чрез заместник-председателя на движението Йордан Цонев. Той адмирира сделката, обяви, че не винаги при приватизация купувачът е ясен и отбеляза, че интересите на тютюнопроизводителите са били защитени. Странно съгласие, при положение че ДПС бламира кандидат-купувачите в две поредни процедури. В първия случай Deutsche bank беше декларирала, че дружеството й ще изкупува средно 47 хил. тона тютюн годишно. BAT пък обещаваха, че поемат над 25% от реколтата или минимум 7000 тона. Сега неизвестният купувач предлага 5000 тона, но това среща пълна подкрепа от партията на Доган.

Подписах, но какво

Директорът на Агенцията за приватизация през цялото време наричаше BT Invest руския купувач или руският инвеститор, но не спомена името му. В края на заседанието той декларира, че собственикът на купувача е регистриран в Кипър, но не е офшорна компания. Караниколов обяви, че се е договорил "руснаците" да върнат българските цигари на руския пазар, след това в отговор на въпрос на депутата от БСП Корнелия Нинова призна, че такъв ангажимент в договора няма.

След като предния ден АП пусна съобщение, че договорът е подписан, Караниколов обяви, че не е изчакал решение на КЗК, защото "по принцип е такава процедурата, парафиран договор, одобрен и подписан, за да иска новият купувач разрешение от Комисията за защита на конкуренцията". Според запознат с документа юрист обаче купувачът може да иска разрешение от комисията веднага след като е бил избран за купувач, което и се е случило и няма никаква нужда договорът да се подписва предварително.

Караниколов мина в защитна позиция и обяви, че най-важното в сделката е защитата на интересите на държавата и заради това върху всички активи на "Булгартабак" – земя, машини, съоръжения и сгради ще бъдат учредени ипотеки на стойност 450 млн. евро. Обезпечения ще има и върху част от кешовите наличности, допълни той.

Миниопозиция

Руси Статков коментира за "Капитал", че ще продължи да иска информация. "Според точка 10 от изискванията към финансовите инвеститори за "Булгартабак" не се допуска участникът да учреди специално създадено дъщерно дружество за покупката на холдинга. Случаят с BT Invest обаче е точно такъв. От предоставените ми след заседанието документи и от заседанието на икономическа комисия се налага изводът, че купувачът не отговаря на изискванията да бъде реален финансов инвеститор, защото ползва само активите на друго дружество от групата за участие в процедурата, но ВТБ не застава като съдлъжник по ангажиментите, които BT Invest поема", коментира Статков. Според него купувачът не е реален финансов инвеститор, който ще инвестира собствени средства, за да разшири производството и да запази позициите на холдинга, а дружество, което вероятно скоро ще смени собственика си.

Има и друг проблем -  с учредяването на ипотеки върху активите на "Булгартабак". "Холдингът и дъщерните му дружества са публични дружества и според Закона за публичното предлагане на ценни книжа разпореждания и обезпечения с дълготрайни активи на такава стойност могат да се учредят само с решение на общото събрание на акционерите, при това без да гласува мажоритарният собственик. В противен случай са нищожни", отбелязва Статков.

Така излиза, че държавата не си гарантира нищо. А всички политици са доволни.


[ Редактирано събота 24 септември 2011 - 13:19:05 ]
Най-отгоре
Българин
неделя 25 септември 2011 - 10:06:13
Гост
Назрява революционна ситуация ЛИНК

Бопаджии масово трият в Интернет всяка информация, че цар Киро е член на ГЕРБ Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро. Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК ЛИНК />

 И какво сега? Бойко се оказа само един велик везир на Цар Киро, а Цецо само един цигански гавазин

[ Редактирано неделя 25 септември 2011 - 17:13:02 ]
Най-отгоре
Анонимен
неделя 25 септември 2011 - 18:55:10
Гост
Това е от сайта на мръсната кабеларка БТВ.

 ОТВОРЕНО ПИСМО До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ

 До всички свободни медии , които желаят да го публикуват

 НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ! 

   Уважаеми дами и господа, 

Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова. Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове"

.Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието, а работи на хонорар към полицията.

След като,  госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.

  Защо госпожица Бенатова, не отрази новината, как Кирил Рашков е звънял, на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях. Защо госпожица Бенатова, не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "гяури".  Безкрайни са примерите , които можем да дадем.  

Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до: "пияна и лумпенизирана тълпа". Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница,  където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче. 
 
  Госпожица Бенатова отрази като "инцидент", едно показно убийство, след заплаха за убийство, нает специално за целта убиец и последващите събития. Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова, те изключиха коментарите към темите.

 Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име. P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо. Това не е от мен, Просто разпространняваме истината за случилото се!
 (C) Plovdiv24.bg | Източник: -->  http://news.plovdiv24.bg/290019.html#ixzz1YyiudD00

 С „Курво, Бойко!” посрещнаха премиера в Разград! Премиерът бе поканен в Разград да гледа мача между Лудогорец и Левски и също така да пререже лентата за откриването на суперлуксозния стадион в града. Минути преди началото на срещата Бойко застана в центъра на игрището, редом до Кирил и Георги Домусчиеви – хората, които възродиха футбола в Разград.

 След като дикторът на съоражението даде думата на министър-председателя, голяма част от феновете на стадиона(предимно тези на Левски) започнаха да скандират мощно: „К*рво, Бойко! К*рво, Бойко!” и да освиркват здраво лидера на ГЕРБ

 --> http://www.zasada.bg/%D1%81-%E2%80%9E%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE%E2%80%9D-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0/

 Около 500 рокери от цяла България подкрепиха действията срещу клана Рашкови в Катуница днес. Братята на вятъра се вляха в протестните шествие с ръмжащите си мотори и застанаха зад каузата на стотина майки от селото, които искат сигурност за децата си пред общината там. Мотористите дошли от събора в Сопот. След като се обявиха „За” случващото се в Катуница, те се отправиха към площад Съединение в Пловдив, където в 14.30ч. ще има голям митинг. ЛИНК />

 Войната се пренася от Катуница в Пловдив ЛИНК />

 Няколко хиляди души от обявения по- рано днес протест на площад Съединение достигнаха Аджасан махала. Посрещат ги роми, въоръжени с колове и лопати. Напрежението ескалира. В момента булевард "Мария луиза" дели двете тълпи. За сега полицията държи нещата под контрол. Очаквайте подробности!!! Държавни репресии срещу протестиращите 
- Колониалната власт показва лицето си: 127 задържани след размириците в Катуница

 ---> ЛИНК[ Редактирано неделя 25 септември 2011 - 19:31:02 ]
Най-отгоре
admin
понеделник 03 октомври 2011 - 17:51:50
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Конфискуваха имущество за над 2 млн. лева от наркодилър

автор(и): Труд онлайн, прочитания: 587, коментари: 0
Софийският градски съд уважи иска на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) с решение от 16.09.2011 г., за отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 2 120 575 лева от А.С.А. А.С.А. е признат за виновен от Окръжен съд - Мюнхен за "внос и нелегална търговия с наркотици в немалко количества, професионално и в рамките на организирана банда", според Германския закон за наркотиците.

Престъплението от Германския закон за наркотиците отговаря на чл. 354а от българския Наказателен кодекс, който попада в приложното поле на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Решението на съда подлежи на обжалване._________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Отиди на страница   <<       

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0738 сек., 0.0171 от тях за заявки.