Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 4, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: Неспециализиран
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
НЕ ТРЪГВАЙТЕ НА ПЪТ БЕЗ ЕВРОПЕЙСКАТА СИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАРТА
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
вторник 17 февруари 2009 - 13:07:53
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Тази зима не тръгвайте на път без европейската си здравноосигурителна карта!

17.02.2009, zdrave.net
Европейската комисия стартира информационна кампания за повишаване на осведомеността относно ползите от европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК). Безплатната ЕЗОК улеснява достъпа на гражданите на 27-те държави-членки на Европейския съюз, както и на Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, до здравни услуги, в случай че се разболеят или претърпят злополука при временно пребиваване в чужбина[1]. Информационната кампания описва по хумористичен начин различни ситу­ации, които могат да се избегнат от пътуващите благодарение на ЕЗОК. От успешното й въвеждане през 2004 г. досега са издадени европейски здравноосигурителни карти на 173 милиона души. Надявайте се на най-доброто, планирайте най-лошотоВсеки човек се надява, че ще може да се наслаждава на зимната си ваканция без да претърпи злополука или да се разболее. Но ако нещо се обърка, най-малкото, което човек би искал, е да премине през сложни и скъпи лечебни процедури в чужда държава. ЕЗОК се предоставя безплатно след подаване на заявление за издаване. Благодарение на универсалния дизайн на картата доставчиците на здравни услуги на местно ниво във всички участващи държави знаят, че нейният притежател има установено от закона здравно покритие в своята държава по произход и има право на същото лечение като местните пациенти.

Имате право на необходимите здравни услуги навсякъде, където пътувате в Европа

ЕЗОК е с размера на кредитна карта и не съдържа медицинска информация или лични данни, освен името, датата на раждане и единния граждански номер на нейния притежател. Благодарение на ЕЗОК картодържателят има достъп до необходимите здравни услуги при същите условия като гражданите на съответната държава. Ако гражданите на тази държава получават безплатно обществено здравеопазване, такова ще получи и притежателят на европейската здравноосигурителна карта. Ако е предвидено възстановяване на платените суми, пациентът също може да се възползва от тази възможност.

ЕЗОК улеснява административните процедури за пациентите и медицинския персонал. Картата заменя предшестващия я формуляр Е111.

Да повишим осведомеността през 2009 г.От 2004 г. досега над 30% от гражданите на ЕС са подали заявление и са получили карта от местната здравна институция. Въпреки това, много хора все още не разполагат с ЕЗОК, което ги излага на ненужни административни усложнения при получаване на медицинско лечение в друга държава от ЕС. Европейската комисия стартира нова кампания, за да осведоми хората за ползите от ЕЗОК (и колко лесно могат да се сдобият с нея).

Информация може да се получи онлайн на адрес: http://ehic.europa.eu (на всички официални езици на ЕС), както и от здравноосигурителната институция във всяка страна, член на ЕС. Рекламните материали на кампанията включват ясни и цветни изображения на европейци в различни ситуации. „Почивка на слънце?" изобразява жена по бански на плаж…с гипсиран крак. Снимка на студент, затрупан с учебници – който носи шина на врата – е изображението на „Болезнен урок през годината, прекарана в чужбина?". За да ангажира гражданите и да отправи призив за действие, поредицата от печатни реклами носи едно и също просто послание: „Европейската здравноосигурителна карта ви гарантира, че ще получите същото медицинско обслужване като жителите на страната, която посещавате. Важи в 31 европейски държави. http://ehic.europa.eu”.

В допълнение към това, тази зима Европейската комисия отправя своите послания чрез медиите в туристическия и здравния сектор. Изготвят се плакати, реклами по Интернет и брошури, които имат за цел да достигнат до работещите в туризма и до пътуващите. Тонът на кампанията е безгрижен, осланяйки се на анекдотични примери, които илюстрират по какъв начин европейската здравноосигурителна карта улеснява получаването на медицинско лечение или по какъв начин фактът, че човек не носи карта може да доведе до безсмислени усложнения впоследствие. И все пак, посланието е ясно: носенето на европейската здравноосигурителна карта премахва напрежението при получаване на здравна помощ в чужбина.

--------------------------------------------------------------------------------

[1] Европейската здравноосигурителна карта се предоставя на всеки, независимо от неговата националност, който е осигурен в рамките на системата на обществено здравеопазване във всяка от 27-те държави-членки на ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Валидна е и при пътуване във всяка от участващите държави. Държавите-членки на ЕС са: Австрия, Белгия, България, Кипър, Чешката република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Великобритания.


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0644 сек., 0.0129 от тях за заявки.