Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2019

ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 15, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 163
(Регистрирани: 0, Гости: 163) на 04 юли : 07:13

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

Отиди на страница   <<      
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
събота 14 май 2011 - 08:55:30
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2954


Уважаеми колеги,

Във връзка с проведени разговори в четвъртък, 12 май 2011 година, при вицепремиера Симеон Дянков, ще упомена някои съществени моменти:

На срещата министър Дянков еднозначно заяви, че взетото решение с пациенти да работят само и единствено магистър фармацевти и помощник фармацевти, е недвусмислено и в този смисъл отстъпки няма да се правят.

Споделено бе, че от АСА са поискали да се опише, че в приемно помещение може да има друг персонал, като охрана, чистачки, както и счетоводители и компютърни специалисти. От наша страна заявихме, че такова ограничение за помощния персонал не съществува, но нямаме нищо против да се спомене в подзаконов акт тяхното присъствие и еднозначно да се упомене, че този помощен персонал няма да има никакъв професионален контакт с пациента – нито по отношение на консултации, нито по отношение на отпускане на каквито и да било продукти. Министър Дянков потвърди тази наша позиция, както и присъстващите г-жа Десислава Атанасова и г-жа Гергана Павлова. Бе заявено от г-жа Дариткова, че не може помощните дейности да се описват в закона, понеже самият закон урежда философията на аптеката като здравно заведение, затова Министерството на здравеопазването ще оттегли този текст от законопроекта при гледането му в Народното събрание.

До момента не е постигнато споразумение нито за единните държавни цени, нито за останалите наши искания, които са в цялостния комплекс от мерки за урегулиране на лекарство-снабдителната система, въпреки че правителството дава сигнали, че ще преговаря по тези теми. Затова, а и докато не видим споразуменията си вписани в текстове на закона, следва да продължим с протестните действия по места и да се готвим за националния протест, организиран от БФС на 27-ми май 2011 година в София.

Призовавам всеки, който се е чувствал фармацевт поне за един месец от живота си, независимо дали е магистър или помощнк, да мобилизира всичките си ресурси и да присъства на протеста заедно със свои приятели, колеги, близки, пациенти!


Както виждате от публикациите в медиите, доста съществено изкривяване на информацията се инспирира както от лицето Костов, така и от свързаните с неговия покровител медии! Факт, който не ни притеснява! По-зле от това положение за нашите пациенти и нас самите няма да стане, така че нямаме и какво да губим повече!
Съвсем не се притесняваме да разказваме публично нашите искания като съсловие и бранш. Разчитаме на вашата подкрепа по места: Моля, където и каквото да заявявате, да изпращате копие от писмата, протестните декларации и публикациите, които правите, за да можем да ги представим в пакет пред посланиците на страните от Европейския съюз и европейските институции. Фармацевтите в България де факто не са защитени, както се твърди в разни документи, и това в Европа трябва да го знаят. Заради това европейските власти ще научат също, че техните граждани, стъпвайки на българска територия ще попаднат не на фармацевти, а на „добронамерени” неспециалисти, за което не е ясно кой ще носи последствията.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев
Председател на НАК

Добави коментар към горната статия ↑_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Отиди на страница   <<       

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0452 сек., 0.0162 от тях за заявки.