Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 4, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
сряда 08 юни 2011 - 17:56:34
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956Изх.№ 12 - 20110608  
 До:
Членовете на Националната аптечна камара
 Управителите на фирми

     ОТНОСНО: СВЪРЗВАНЕ НА КАСОВИТЕ АПАРАТИ КЪМ ОНЛАЙН СИСТЕМАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ
  Уважаеми колеги,

Съгласно промяна в данъчното законодателство в срок до 30 септември 2011 година всички фирми, които са регистрирани по ДДС следва да свържат фискалните си касови устройства (касови апарати и фискални принтери) с онлайн системата на НАП.

 Във връзка с предложение от организации в сферата на фармацевтичния бизнес (Софарма АД, БАТЕЛ и някои представителства на фирмите производители), по решение на министъра на финансите Симеон Дянков, Данъчната администрация започна периодични срещи с представители на фармацевтичния бранш, за да улесни процеса по включване на касовите устройства със системата на НАП.

Съгласно решение на НАП, всички фискални касови устройства (касови апарати и фискални принтери) следва да се свържат със системата на НАП един месец по-рано - тоест, за аптеките, търговците на едро с лекарства и вносителите срокът се измества на 31 август 2011 година!

 Това решение се взе, за да не се получи претоварване на системата и аптеките да бъдат свързани заедно с всички останали фирми, регистрирани по ДДС. За нас НАП ще отдели специално внимание, за да можем да бъдем свързани безпроблемно. Съгласно статистиката на НАП, общо във фармацевтичния бранш в България подлежат на свързване над 11 хиляди касови апарата, от които само в аптеките са около 10 хиляди. До датата на втората среща между НАП и представителните организации от бранша вече са се свързали 208 касови апарата на аптеки. В случаите, в които някой от вас желае да осъвремени наличния си касов апарат, следва да закупи и инсталира GPRS устройство (инсталирането става от сервизния техник, който обслужва поддръжката на апарата).

Внимание! Не всички касови апарати могат да бъдат осъвременени!

 На сайта на НАП има списък с модели касови апарати, които могат да бъдат осъвременявани чрез инсталиране на GPRS модем. Списъка сме прикачили към това писмо, можете да го прегледате и на сайта на Националната аптечна камара на адрес: http://nphc-bg.eu/communication.htm

Ако касовите ви апарати не може да бъдат осъвременени, следва да закупите изцяло нов(и) касов(и) апарат(и) с вграден
GPRS модем!

 Във връзка с това Националната аптечна камара предприема процедура по искане на оферта за групово закупуване на GPRS устройства и нови касови апарати.

 
Тази инициатива ще се реализира в четири точки:
      1.      Събиране на информация за текущото състояние и брой фискални касови устройства, които трябва да се свържат към системата на НАП - аптеките, които желаят да се включат в груповата процедура, следва да изпратят информация колко GPRS модема и/или колко нови касови апарата искат да закупят.
      2.      Събиране на оферти от фирмите-производители и търговци на касови апарати и GPRS модеми. 3.      Събиране на мнения от фирмите- производители на софтуер за аптеките, кои модели касови апарати работят добре с аптечните програми.      4.      Реализиране на колективен договор по отправена оферта между фирмите, регистрирани по процедурата и избрания производител на фискални касови устройства. Уважаеми колеги,

 Срокът за подаване на отговорите ви колко GPRS модема и/или нови касови апарати искате да закупите е: 20 юни 2011 година! Заявките за участие изпращайте на електронна поща: office@nphc-bg.eu с тема: Заявка КАСОВИ АПАРАТИ МОДЕМИ.
  

ФОРМУЛЯР за заявка на GPRS модеми и/или нови касови апарати


Фирма, която е получила разрешително за разкриване на аптека  
Регистрация по ЗДДС
B G                  
Адрес за кореспонденция
/град, адрес/
 
e-mail за връзка  
Лице за контакти  
Телефони за връзка стационарен мобилен   тел. код: …………………/………………………………. тел. код: …………………/……………………………….
Коя аптечна складова програма използвате – име на програмата и име на софтуерната фирма?  
Колко GPRS модема желаете да закупите? …………………………… броя
Колко нови касови апарата желаете да закупите по колективната оферта? …………………………… броя
Желаете ли касовите апарати да бъдат свързани със складовата програма? да, свързани - ……………………броя не, несвързани - ……………….. броя
 
 
Имате ли характерни изисквания към касовия апарат?  
Водещ критерий при избора на нов касов апарат за Вас /артикули, баркод, цена или друго/  
Други пояснения: /свободен текст/        
   

При заявено желание за участие от Ваша страна, ще получите писмени указания за участието си в колективната оферта.

Прилагаме публикуваните списъци на одобрените фискални касови апарати и фискални принтери. За актуална информация можете да ползвате сайта на НАП на адрес: http://www.nap.bg/page?id=206 

 Поздрави,       

 маг.фарм. Антон ВЪЛЕВ Председател на Националната аптечна камара

[ Редактирано сряда 08 юни 2011 - 18:05:05 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
сряда 08 юни 2011 - 18:06:56
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Добави коментар към горното съобщение^_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
четвъртък 07 юли 2011 - 23:08:55
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
 

Националната аптечна камара изразява острата си реакция срещу обнародваната на 24. юни 2011 година наредба за изменение и допълнение на Наредба Н-18 от 2006 година за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални касови устройства (доп. и изм.).

 

На проведената на 5 май 2011 година първа среща между Министъра на финансите, господин Симеон Дянков, и изпълнителния директор на Националната агенция по приходите (НАП), господин Красимир Стефанов, и представители на фармацевтичния бранш ясно бе изразено, че по инициатива на господин Огнян Донев, председател на Конфедерацията и индустриалците в България (КРИБ), и господин Димитър Димитров, председател на Българската асоциация на търговците на едро с лекарства (БАТЕЛ), МФ и НАП предлагат свързването на касовите апарати на всички икономически субекти, свързани с производството, вноса, търговията на едро и аптеките следва да се извърши с един месец по-рано (31 август 2011 г) отколкото предвидения за всички регистрирани по ДДС фирми срок 30 септември 2011 г. Лично господин Донев изказа становището как, за да се регистрират нарушенията на данъчното законодателство, следва да се фискализира цялата верига – от производителя, през вносителя и търговеца на едро до аптеката. Мнението му бе подкрепено и от представители на чуждестранни производители на лекарства. От НАП прочетоха статистика, съгласно която около 11 хиляди касови апарата са във фармацевтичния сектор, от които около 8000 са в притежание на аптеките. За информация, не бяха поканени представителните организации на аптеките – Националната аптечна камара изпрати свой представител, след като научи случайно, че такава среща ще се състои, и бе единствената представена аптечна организация. През юни бе проведена втора среща в НАП, на която присъстваха само БАТЕЛ и НАК от бранша, там се говори за това на третата среща да докладваме, ако има някакви проблеми в сроковете и техническите елементи на свързването, за да може да се вземат мерки от страна на администрацията. Срещата бе изключително конструктивна.

 

На 18 юни 2011 година на форума „Предприемачи ГЕРБ” министър Дянков обяви политическото решение срокът за свързване на касовите апарати за фирмите, регистрирани по ДДС,  да се удължи с една година, с изключение на фармацевтичните фирми и зърнопроизводителите. Аргументът: сега е криза и фирмите изпитват затруднения да инвестират тези пари за нови касови апарати точно в този момент, освен това системата на НАП може да не издържи пиковото включване на толкова много фискални устройства. Предстоеше трета поредна среща в НАП, на която очаквахме да се обсъди как точно ще се пренасрочат сроковете за всички фармацевтични фирми. Вместо това, на 24 юни бе публикувана наредба, подписана от министър Дянков, която задължи ЕДИНСТВЕНО аптеките да свържат касовите си апарати с НАП до 31 август, но странно защо пропусна другите играчи в сектора – производителите на лекарства, вносителите, търговците на едро с лекарства, представителствата.

 

Третата среща бе насрочена за вчера, 5 юли 2001 година, но тя не се състоя по причина на ангажираност на министър Дянков. На тази трета среща от Националната аптечна камара искахме да попитаме господин министъра:

  • Вярно ли е, че министър Дянков приема тезата, че в период на криза, едрите икономически структури – производителите, вносителите и търговците на лекарства, някои от които в топ-десетицата на печелившите предприятия в България въобще, изпитват финансови затруднения да свържат около три хиляди касови апарата, а аптеките – мнозинството микропредприятия с ограничен финансов ресурс – не изпитват никакви финансови затруднения за свържат осем  хиляди касови апарата? Допълнително, и децата знаят, че средата на лятото за аптеките най-неблагоприятния период от гледна точка на обороти и свободни парични наличности – върхов сезон за аптеките е зимата, когато и заболеваемостта се покачва.
  • Вярно ли е, че след първата среща в НАП министър Дянков и господин Донев са се срещнали и са се разбрали, че срокът 31 август 2011 година ще важи само за аптеките, но не и за останалите играчи във фармацевтичния сектор?
  • Вярно ли е, че чрез свързването само на аптеките, но не и на останалите играчи, всъщност се цели държавна подкрепа за потискането на и без това смазаните независими аптеки от дейностите на монополите в сектора? Вярно ли е, че след свързването на касовите апарати ще бъдат разпоредени унищожителни данъчни проверки на независими аптеки? Няма бизнес, който да може да устои на репресията на държавната машина!
  • Вярно ли е, че ресорният за здравеопазването вицепремиер Дянков, се е поддал на натиска на икономическите интереси на едрия капитал, и в крайна сметка едностранно провали преговорите на представителите на фармацевтичното съсловие с правителството, въпреки изричното разпореждане на министър-председателя, господин Бойко Борисов: „ Дянков, събери ги при теб и договорете как да фиксирате цените на лекарствата!” ?
 

Имаме усещането, че икономическите интереси започват да надделяват над държавността в период преди изборите и тази политика тотално ще компроментира идеята, че гласоподавателите избират държавници, за да вземат правилни дългосрочни решения в полза на същите тези гласоподаватели. Имаме предчувствието, че лобитата в управляващата партия ще катурнат имиджа на ГЕРБ и нейния председател, господин Борисов, и в крайна сметка България ще остане без независими аптеки, независими фармацевти и качествена фармацевтична услуга.

 

Национална аптечна камара

 

Малките населени места остават без аптеки /звуков файл/ © Снимка:   БГНЕС
Интервю на Нели Тодорова с Антон Вълев

Пет процента от аптеките ще бъдат затворени, защото няма да могат да отделят нужните пари за закупуването и монтирането на устройства, които да свържат касовете им апарати с Националната агенция по приходите. Това прогнозира председателят на Националната аптечна камара Антон Вълев. Публикуваните в Държавен вестник промени в наредбата за касовите апарати изненада, при това доста неприятно, аптекарите. Оказа се, че задължението да се отчитат пред НАП в реално време важи само за аптеките, а от наредбата са изпаднали производителите, търговците и вносителите на лекарства. Първоначалната идея беше всички по веригата да се свържат с НАП. Сега едните се оказват "лоши" и трябва да се държат по-изкъсо, смята Вълев, а другите явно не. Той смята, че редуцирането на наредбата е в интерес на определени кръгове и цели да се притиснат малките, независими аптеки.

Интервюто на Нели Тодорова с Антон Вълев можете да чуете в звуковия файл.


[ Редактирано четвъртък 07 юли 2011 - 23:10:21 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
четвъртък 07 юли 2011 - 23:48:40
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
четвъртък 07 юли 2011 - 23:51:32
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Добави коментар към горното съобщение^_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
петък 08 юли 2011 - 10:21:58
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956


[ Редактирано петък 08 юли 2011 - 12:36:01 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
петък 08 юли 2011 - 13:09:54
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
www.focus-news.net
София. Ако аптеките не могат да намерят 400 лева, за да свържат касовите си апарати към системата на НАП, те ще затворят. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) Мирослав Ненчев. Той посочи, че до момента представители на НАП не са разговаряли с БФС и сро


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Анонимен
събота 09 юли 2011 - 12:27:00
Гост
Това е абсолютна дискриминация.Ръководството но БФС да сезира омбудсмана,вместо да се занимава с мафиотите във фармацевтичния бранш.

[ Редактирано събота 09 юли 2011 - 17:18:58 ]
Най-отгоре
admin
събота 09 юли 2011 - 17:21:38
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Добави коментар към горното съобщение^_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.1502 сек., 0.0483 от тях за заявки.