Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 5, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: НОВИНИ ОТ МЕДИИТЕ :: От Доневата преса
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
А кой стои зад промените в ЗЛПХМ
Отиди на страница   <<      
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
четвъртък 16 юни 2011 - 16:06:52
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Лоби срещу болния българин


13:21
16.06.11


    Нов кръг по интереси се заформи в здравната система. Директорката на здравната каса д-р Нели Нешева и депутатът от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов се превърнаха в едно цяло при обсъждането на важните промени в лекарствения закон, гласувани на първо четене в парламентарната комисия по здравеопазването.Поправките бяха изготвени от Министерството на здравеопазването (МЗ) и подкрепени от правителството на ГЕРБ. Но при влизане в здравната комисия срещнаха сериозна съпротива.
 
  И то... от своите. А както старите хората казват, от близките най боли.

  Д-р Лъчезар Иванов заговори с аргументите на Българския фармацевтичен съюз (БФС). И само фактът, че депутатите и гостите в здравната комисия на 12 май т. г. го гледаха лице в лице, ги убеждаваше, че всъщност не диктаторства председателят на БФС Мирослав Ненчев.

  От изказванията стана ясно, че Иванов и Нешева имат много, много претенции към поправките. Че искат дори промяна на философията им.А чрез написаните от министерството поправки новите лекарства ще стигат 2 пъти по-бързо до болните българи. Ще сложат край на съмнителното получаване на разрешения за нови аптеки, които в момента издават собственици на аптеки и дистрибутори на лекарства. А когато ти имаш аптека, силно ще се замислиш дали да позволиш увеличаване на конкурентните обекти. Ако пък си дистрибутор (какъвто е Аделина Любенова, отговорният фармацевт на “Стинг” и член на Висшия съвет по фармация, одобряващ разрешителните), какво ти коства да притиснеш бъдещия собственик на аптека и да му кажеш: “Ще ти дам лицензията, ама ако зареждаш от мен.”И човекът да се чуди как да излезе от положение. Или направо да се откаже от започването на нов бизнес. Точно този статут явно държат да бъде запазен д-р Нешева и д-р Лъчезар Иванов.Те бяха на едно мнение и по отношение замисляното обединение на комисията по цените и по позитивния списък и квотата на здравната каса в бъдещото звено.“Към днешна дата ролята на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е принизена изключително много” и “Пак ще подчертая, че тук НЗОК трябва да има доминираща роля”, каза д-р Иванов. “Подкрепям изцяло изказването на доктор Лъчезар Иванов”, побърза да каже Нешева.Тези техни хармонични реплики всеки може да прочете в Протокол № 55 от 12 май т. г. от проведеното редовно заседание на комисията по здравеопазването. Именно на него бяха гласувани на първо четене промени в лекарствения закон.За пореден път пролича, и без човек да е специалист или експерт в сферата на лекарствената политика, че двете известни персони се подкрепят. Че новият “приятелски кръг” има интерес към пазара на медикаменти, осигурявани от здравната каса за домашно лечение. Или по-просто - силно се вълнува от разпределянето на близо 400 млн. лева.Кой стои от срещуположната страна на тандема Иванов - Нешева? Министерството на здравеопазването. Но то стои там, защото на това място са го поставили два закона - Законът за здравето и Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина. Според текстовете им правителството делегира на МЗ да отговаря за здравната политика в държавата. В това число и лекарствената. Следователно опитите за изместването на ведомството на д-р Стефан Константинов в момента биха нарушили точно два закона....................>>>>
[ Редактирано четвъртък 16 юни 2011 - 16:13:14 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Отиди на страница   <<       

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0426 сек., 0.0148 от тях за заявки.