Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 7, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: НОВИНИ ОТ МЕДИИТЕ :: От близкият РЕП
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Фармацията в бъдещето
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
петък 23 март 2012 - 20:41:51
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956


Музикална хомеопатия
123.gif

   Захарни гранули, които се получават от разтвори, обогатени с музиката на Чайковски, Моцарт, Паганини, Щраус, разредени до безкрай.

 Под микроскоп не се наблюдяват никакви ноти в разтвора. Доказано е, че няма следи от ноти дори и със спектрален анализ. Въпреки всичко гранулките съдържат следи от класически изпълнения.

 Самите разтвори се подлагат на интензивно "слушане" на Моцарт и се проверяват за насищане със замразяване и появята на характерни за моцартовите симфонии кристали. Ако всичко е наред, те се втечняват отново.

 Препаратите носят името на съответния музикант в различни разреждания. Моцарт 9, Моцарт 30 и т.н.

Създател на тази хомеопатия е г-н А. В., на който му просветнало, когато видял, как детенце в неговата п-а аптека Е-а, заспива под звуците на 40-та симфония. Очаква се г-н В-в да развие бизнеса си в световен мащаб.

 Има толкова много музиканти, които могат да се употребят в хомеопатията, че не се знае какъв брой могат да достигнат продуктите на В-в. С 5 гранули от Моцарт 9 се сваля психическото напрежение, умората, стреса. Хората се зареждат с позитивна енергия и крачат бодро напред.

 "Музикалната хомеопатия" на В-в промени света...изрече Опра Уинфри.
 "В-в за министър" - се чуха възгласи пред Народното събрание от събрали се фенове на хомеопата.
 "Не на скъпите лекарства, да на В-в и музиката", бяха и коментарите на много пенсионери.

 Всеки препарат се продава за левче. Съдържа 80 захарни гранули. "Ще ми стигнат за месец, кръвното ще ми регулират, ще мога и хляб да си купя" - отсече една баба.

Автор:
 К.К.[ Редактирано сряда 23 август 2017 - 16:04:58 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
петък 23 март 2012 - 20:59:07
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

СУПЕРМАРКЕТ АПОТЕКЕ ОТВОРИ


  124.gif


 Нечуван бум на продажби регистрира новооткритата верига от магазини СУПЕРМАРКЕТ АПОТЕКЕ още с първия ден на отварянето си.

 В страната едновременно отвориха над 200 обекта от веригата и хората масово се втурнаха да купуват. За разлика от аптеките, където продажбата на лекарства се ограничава от фармацевти, тук в известната верига всичко се продава без никакви забрани. Антибиотици, мазила с кортикостероиди, ампули – всичко е на свободен достъп и всичко е на промоция.

 Управителят на веригата заяви, че е време хората да получат онова, което искат и в количествата, които са им необходими!
 — Аз се чудя, заяви чужденецът, как така, тези чудовища аптекарите отнемаха с години надеждите на хората?! Човек лази пред аптеката, боли го, стене от болка, а оня шарлатанин с престилката му говори, че няма да му даде, няма, няма?! Педераст! Ние не сме „педерасите“, ние сме отговорните, ние сме Хората, ние сме цивилизовани, ние сме онези, които ще направят лекарствата достъпни и евтини, защото като продаваме много, сваляме още цените.

 На въпрос на журналистката относно лекарствената безопасност, управителят на АПОТЕКЕ отговаря:
  — В нашите магазини, всеки с площ по 2000 квадратни метра има по 30 квалифицирани фармацевти. По радиоточката тече непрекъснато лекарствена инфомация, има листовки, има указания. Децата в магазина се пускат само с родители. Камерите са навсякъде. Нашата грижа е пълноценна. Касиерите ни също са фармацевти. Те допълнително обясняват, наставляват. Когато влезете при нас, не просто купувате, вие се обогатявате на информация. Вие сте жадни за лекарствена култура и я получавате при нас в излишък. Вие ставате заслужено грамотни.
 — А лекарите, а рецептите, отпадат ли?
 Управителят отговаря:
— напротив, всеки може да дойде с рецепта. Но ето какво е новото при нас. Дори и да не получите рецепта, ние си имаме лекарите, които също се движат между хората. Те имат кръстов отпечатък по престилките и по това се различават от магистър-фармацевтите. Имаме скенери, имаме принтери, имаме лазерна диагностика, имаме всичко!
— Но вие не сте болница, нали така?
— Не, отговаря управителя, ние сме магазин за пълноценна здравна помощ! Ние предоставяме една услуга, която ще намерите само при нас. Знаете за плацебо ефекта, нали? На изхода, на касите, с пълни джобове лекарства, душевно нахъсени, здравно обогатени, вие си тръгвате почти излекувани!
— А търговците на едро? Тях къде ги забравихте?
— Какви търговци, какво едро? Ние сме търговците, ние подписваме контрактите директно с производителите. Ние доставяме и здравно обогатяваме. Ние влагаме ресурс в човешкото здраве, даваме права на гражданите да получат пълноправен достъп до своите медикаменти. Даваме реална възможност хората да пипат, да търсят, да се интересуват. Око да види, ръка да пипне. Какво като са антибиотици? Кое ги прави по-различни като стока?
— Ами дозата, казва журналистката.
— Дозата, дозата. За какво ни е помощния персонал, защо плащам аз на цяла армия лекари и фармацевти, квалифицирани хора, учили по шест години, да консулират, да лекуват?! Никой не е излязъл по-прост от моите магазини, след като е влязъл. Напротив. Излизат будни, жадни за информация. Ровят се в нета и пак идват и пак търсят, докато намерят! Нашето е само логистика, веща логистика, ценна логистика. Кадърни, можещи специалисти, дават своя труд, за да има, за да може, за да …секнахте ми патоса, скъпа, каква е тази къса пола!?
—  Аз съм журналистка и сега е лято, затова съм с пола. А къде отидоха лекарските кабинети, слушалките, термометрите?!
— Реденето по опашки в ДКЦ-тата? Опашки, опашки…опашки има само при мен, наплив от желаещи и можещи. Отляво се редят да купуват, отдясно се редят за работа – безработни аптекарчета, лекарчета, специалистчета от бърза помощ, по-цял ден ми тропат на вратата, спя по три часа на ден. А слушалките? Какво за тях. Имаме с милиони, продават се с кашони -стотици, хиляди бройки на ден. И знаети, смешно ми става. Вземат една слушалка още в магазина и почват да се слушат. Напети, можещи, знаещи. Знаят тоновете, знаят всичко. И се разхождат гордо с по един термометър под мишница. И вярвайте ми, ако са болни, още в магазина почват да се лекуват. Дори неплатили, пият хапа и само плащат за употребената опаковка. Докато стигнат до касите, са вече излекувани. Благодарни, емоционални, напредничави!
 — А кой следи работата ви, все пак това е форма на здравеопазване?      
 — Кой, кой?! Имам си експерти, имам си магьосници от ОЗ, шефове на РИОКОЗ. Недоволни, нахъсени, борбени - всеки може да се оплаче. Лекарче, аптекарче, само да сгафят - шут по гъза и на улицата. Чакат други, чакат - умни, напети, току що завършили, с дипломи в ръцете, искат да ги приема. Защото знаете ли - аз не съм просто милионер, аз съм мисионер – силен, борбен, отстоявам правата на болните, глухите, слепите, бедните…айде , че ми изтече слюнката.

В рубриката „Пожелахте да чуете“, управителят и собственик на верига СУПЕРМАРКЕТ АПОТЕКЕ, за вас предаде, журналистката с късата пола!

  01.01.2025г.

[ Редактирано сряда 23 август 2017 - 16:00:59 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
сряда 23 август 2017 - 15:57:59


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.3733 сек., 0.1837 от тях за заявки.