Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 10, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Закони, Наредби и Правилници в областта на фармацията :: НЗОК
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Типов договор '2013
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
понеделник 10 декември 2012 - 23:52:29
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
 Образец  на типов договор – Приложение 3

виж файла:
 
tipov_dogovor_apteki-2013_-_1.pdf

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
понеделник 10 декември 2012 - 23:58:07


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
admin
неделя 27 януари 2013 - 23:19:03
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Методът на Дебора


 • Колеги,интересно ми е дали има някой от Вас в моята ситуация..за последния период се наложи да изтрия 450 рецепти за около 1000лв защото работя в собствената си аптека сама с помощник фармацевт и превиших лимита ..не мисля че новия договор е в наша полза и че ще спре вериги..вместо това ИАЛ пак проверяват и пишат актове, но на кого..?Нзок глобява за разлика в цените. ..за липса на реквизит..предимно на рецепти с инсулини достъп до информация няма никакъв..данъчните по проверки през ден..кажете ми ако не са милите ми пенсионери и тяхната благодарност за това че ги консултирам и по телефона какъв стимул да имам да работя ,да давам работа на колеги и да продължавам да обичам професията си...,?
  • Колега,каква заплата плащате на помощника?С тези 450 рецепти над лимита,мисля,че спокойно можете да си позволите една заплата на магистър.....Иначе за другото съм съгласна!:-)


  •  А м/у др.кой ви накара да ги сторнирате тези рецепти?Нали отпадна този член от договора...поне за момента договорът действа без него?

  • от РЗОК никой не можа да ми каже как да постъпя защото там или са в командировка или в отпуска,нзок казва да питам рзок и след като нямам анекс с който отпада члена с формулата предпочетох да ги изтрия а не рзок да свали всички рецепти над лимита..аз ... /изтрит текст/

  •  Щом е надвишен лимита, значи са обработени рецепти не само от Вас, а и от помощници и точно това е нарушението, мисля!
   Иначе, щом сте и собственик, може да ви се смятат 12 часа!

  •  Договорът е споразумение между две страни. Не може да се променя с декрет или постановление!

  • Това за мен е абсолютно нереално.Не е възможно един човек да обработи толкова много рецепти за такъв период,колкото и бързо да работи.Излиза,че вие работите и в тоалетната и не почивате и секунда.. А и каква е тази невероятна аптека,която поема такъв огромен поток от хора и то и с протоколи и в нея работят само един магистър и един помощник.Звучи ми нелепо.


  • Не е трябвало да ги триеш. Ако е грешно от касата ще ти ги сторнират, защо бързаш ?

  • Изискването за 6 минути не е отпаднало,просто се обжалва в съда.Само че къде е любезното ръководство на БФС да информира своите спонсори /имам предвид членове/ за да бъдат внимателни.И за ваше сведение аптеката на марешки до нас има 3600 рецепти с двама магистри пък нищо не е сторнирал.


  • Debora-Irma Martignon,
    Питате дали има някой във Вашата ситуация?
  •  В тази ситуация са аптеки Марешки,които на 14 януари принудиха пациентите си да взривят медиите,че в тези аптеки,по вина на БФС,няма лимит за техните рецепти.
  • Иначе- браво за професионализма, ако не сте дъмпингова аптека и все пак успявате да задържите пациентите си.За жалост,при нас,въпреки ,че въпросните аптеки нямаха лимит, пациентите не хукнаха по други аптеки.

  • Rada Pehlivanova от три дни при мен идват хора с рецепти за лекарства за химиатерапия ...не са лекувани от месец декември -не само че не са безплатни но и няма от къде да ги купят защото умни чиновници провалят търгове

  •  не разбирам защо не може да съм ги изпълнила сама..ако сметнем реално работя по 84ч седмично т.е 10800 мин за период и разделим на броя Rp 1600 = 6.75 само че във формулата периода СЕ ПРИЕМА за 11 дни а работното време за 8 часа..и в момента съм на работа и отпускам каса...изобщо НЕ ЗВУЧИ НЕЛЕПО колега,в населеното място в което работя се боря с веригата..спечелих пациентите си с отношение на първо място и с добри цени на второ защото на всички им е писнало да ги ругаят и да излизат от аптеката с куп въпроси как да пия,кога и т.н. освен това не обслужвам само града а и няколко села в региона...всички пациенти получават с лекарствата си и тел.за връзка ако имат нужда да поръчат или да питат за нещо ...а за веригата,с мин на рецепта нищо няма да се постигне,не спазват лимита и преназначават магистри за да си запазят бройката..а ИАЛ къде са или поне бяха..в нашите аптеки а не в пунктовете...аз магистър втори не мога да намеря,не че не искам!

  •  май има нещо гнило-толкова рецепти, консултации, разговори по телефона, плащания и т.н.....за сам човек


  • Вие си знаете най-добре. На 12 часов работен ден като управител,който непрекъснато работи здравна каса, даже надвишава с 450 рецепти лимита-много ми е чудно кога успявате да вършите и същинската работа на управител, която знаете включва редица дейности свързани с още време.
  • Едва ли помощникът ви успява сам да работи свободна продажба, да вкарва всички фактури, да разтоварва, етикетира и подрежда всичката стока на аптеката, да следи сроковете, да прави заявки, да води всички отчети и регистри и след това да му остава време да проверява и хилядите ви рецепти.
  •  Извинявам се, но определено не мога да ви повярвам. Нищо лично колега.

  •  с плащанията ..завеждане на стока етикетиране и т.н.се занимава друг човек аз си работя с пациентите,консултирам ги в момента на отпускането,пом.фармацевта поема свободна продажба аз работя предимно нзок...колко много са рецептите...пациент 5 хронични рецепти по едно лекарство..l спокойно могат да бъдат и на две рецепти..но уви

  •  заявките се изпращат автоматично от програмата два пъти дневно,помощникът работи свободна и подрежда стока,не давам заявки по тел.което отнема доста време,кои отчети и регистри се водят толкова ..температурите отнемат няма и пет мин. регистър на обикн.рецепти прави програмата..зелени рецепти не работя още срокове на годност програмата показва..а рецептите ги проверява трети човек..освен помощник фармацевт в аптеката има 2 комп.оператори..вие във вашата аптека всичко изброено ли правите сама...?

  •  Повече такива като теб и лайна като Марешки, Славчев и др. ще бъдат изхвърлени на бунището на история на фармацията. Много правилно е и, че правиш разделение на труда, това спестява много време, което можеш да използваш пълноценно.

  •  Вижте няма нужда да спорим.След малко ще излезе,че и операторите ви вкарват рецептите и ви носят и лекарствата и че и помощникът понякога се включва в здравната каса Разбира се,че в една аптека не може всичко това да се върши от един човек,затова се разпределя между колегите,които са със фармацевтично образование Както и да е успех ви желая.

  • Благодаря колега,опитвам се наистина да си спестя бюрокрацията максимално...и наистина има резултат ..при днешните технологични възможности не мога да си представя да давам заявка по тел 20 мин..това са 3 рецепти по нзок:))))

  • никой не ми носи лекарствата ..те са под и зад мен докато работя и 2 метра не правя за да си ги взема и отпусна..аз не споря..казвам как работя,едва ли с вас работи магистър който е в аптеката да пише регистър на рецепти и попълва температури...

  • Не е невъзможно, това което казва Дебора има такива населени места с по една или два аптеки работещи с каса, там броят на пациентите е голям защото просто няма къде да отидат .


  • Да ,работих за Марешки от 2006 до 2010 не защото съм искала а защото майка ми беше пред фалит заради неправомерно прекратяване на договор с нзок,молих съюза и колеги за помощ но никой не си мръдна пръста,поне да ме свърже с адвокат..не се срамувам от това..искам да ви убедя че всеки колега който работи за него си има причина,много жалко че повечето колеги изразиха съмнение и после откриха Америка в един адрес на управление...само помислете колко институции проверяват нас и на колко можем да се оплачем и да ни защитят-иал,нзок,данъчни, инспекция по труда, рзи и т.н...
  • само пример:рзок сторнира рецепти за 200лв-възразяваш и не подаваш корекции до отговор от рзок-не плащат периода навреме - фалираш!затова сторнираме и се ядосваме докато се поболеем..а на колегата който се съмнява как си гледам детето сама и работя-то израсна в аптеката и в колата..
  • не съм си дала аптеката под наем..върнах си ги обратно..вече не мисля да правя коментари или търся съвет..аз поисках съвет а почти всички изразиха съмнение и се заровиха в търговския регистър вместо да се замислят че е възможно да се бориш с "веригите" било то с цени,с допълнителни услуги и т.н.
  • и още нещо над което би трябвало да се мисли...90% от колегите отварят аптеки в големи градове..където са десетки и конкуренцията е голяма,защо никой не открива аптеки в по малките населени места където може да е монополист да си работи спокойно и труда му да е възнаграден И с уважението на хората... ?Успех на всички!!!

  •  Дебора ,и аз съм в малък град.Бяхме добре ,докато не дойде М-ки.Сега вече всички сме много зле.И се чудя как става това борене с него с цени.На мен никой не ми дава такива отстъпки,че да работя на складови цени,а ако леша да го правя,трябва просто да се пренеса в аптеката и да забравя семейството си....

  •  И да спиш в аптеката ,надали повече ще печелиш,но ако си на складови цени със сигурност,трябва да вложиш още много пари,докато хората те научат,ако не фалираш до тогава!

  •  Защо си мислите, че и в големия град, и когато М-ки е далече от нас, ние сме добре? Потъваме. Погледнете една фактура и сметнете на каква надценка работим?

  • Няма логика да работи в Марешки и да пита дали да сторнира рецепти, нали на него не му сторнират рецепти!
  • Най-вероятно е гепила метода му на работа!?! /ключова фраза/


[ Редактирано понеделник 28 януари 2013 - 05:22:08 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
неделя 27 януари 2013 - 23:52:15
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
Чл. 15. .................
.........................................
................................................

(4) В населени места, в които само една аптека е сключила договор за отпускане
на  лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални
медицински цели за домашно лечение, заплащани напълно или частично  от
НЗОК/РЗОК, максималният брой отчетени рецепти може да се завиши с до 30%
(тридесет) процента по мотивирано писмено искане от аптеката и разрешение на
директора на съответното РЗОК за срок до 3 (три) месеца в рамките на 1 (една)
календарна година.

(5) Алинея 4 се прилага в случай, че аптеката е сключила договор за отпускане
на всички групи  лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за
специални медицински цели за домашно лечение, заплащани напълно или частично
от НЗОК/РЗОК.

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
неделя 27 януари 2013 - 23:59:20


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0664 сек., 0.0128 от тях за заявки.