Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 5, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
петък 22 февруари 2013 - 15:12:32
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956Аптекарите се присъединяват към мирните протести


   Националната аптечна камара призовава всички фармацевти да излязат на мирен граждански протест в неделя, 24 февруари 2013 година, срещу монополите в обществото!

  Фармацевтите в аптеките години наред, правителство след правителство, търпят своеволията на мутри, недоучили политици, шофьори, мафиоти на черни лекарствени канали.   Да има само една здравна каса – държавната, е държавен монопол! Да има само няколко мощни търговеца на едро с лекарства, е частен монопол!  

 
Държавно-частен монопол е държавата да ореже надценките на лекарствата за аптеките, а в същото време да остави фирмите-производители на лекарства да определят сами цените на лекарствата, както сметнат за нужно! Монопол ли е собственикът на завод за лекарства да притежава в същото време и склад за лекарства и вериги от аптеки?!

  Да излезем на протест срещу монополите - мирен, цивилизован граждански протест, заедно с всички!   Ние, аптекарите, също не можем да платим сметките си за ток, за вода, за парно отопление нито у дома, нито на аптеките! Ние, аптекарите, също не можем да платим цената на избор на екип в болниците, цената на лекарствата за децата и родителите си, въпреки че плащаме на държавата здравни осигуровки и данъци!

 От нас общините искат да им платим „такса реклама“ за табелите, на които пише „аптека“!
  Нека напомним, че не аптекарите, а правителството на НДСВ наложи ДДС върху лекарствата, а всички правителства после изхарчиха тези пари за офиси и бонуси.

 Преди него, не аптекарите, а правителството на СДС допусна всеки хванат от улицата да изпере мръсни пари, като си отвори аптека и си назначи „продавачи с бели престилки“ – учители по биология, митничари, химици, безработни чистачки с основно образование, без да се иска разрешение от фармацевтичната гилдия! Не аптекарите, а правителството на коалицията БСП – НДСВ – ДПС даде право на чуждестранните лекарствени монополи да източват Здравната каса през паравана на Позитивния лекарствен списък.

 Същото правителство издърпа регулацията от съсловните организации и започна да продава фалшиви дипломи на пишман аптекари, завършили уж задочно в чужбина.

Не аптекарите, а правителството на ГЕРБ намали още надценките за българските аптеки, с което директно подпомогна разрастването на частните монополи на веригите аптеки, обвързани с производители, търговци на едро, строители на гигантски офис-сгради и инвеститори във футбола! А в същото време цените на лекарствата скочиха няколко пъти само за последните дванадесет месеца!


  Всички партии от прехода се храниха от подкупите, които монополите им дават! Затова те потискаха и потискат независимите единични аптеки с непосилни държавни регулации. Защото независимите аптеки не искат да плащат подкупи, не печатат предизборни плакати за своя сметка, не пазаруват от „правилния“ склад на едро, не предлагат на пациента само лекарството, от което имат грамадна печалба!

Напротив, аптекарят е единственият, който се интересува дали ще си дадете парите за лекарство по необходимост или са ви заблудили и участвате неволно в поредната корупционна схема.


 
  В неделя нека излезем заедно – всеки в своя град или село, там, където е неговото семейство, там където са неговите близки, приятели, съседи, пациенти или просто съграждани с активна гражданска позиция!

 Нека гражданите имат правото да участват в управлението, без да зависят от политически конюнктури. Нека закони и наредби за аптеките се приемат след задължително съгласуване и одобрение на пациентите и аптекарската гилдия.

 Време е не министерствата да ни казват какво трябва да правим, а ние да покажем на министерствата как се прави фармация, лекарствена политика, лекарствоснабдяване, фармацевтични грижи, да покажем какво значи морал в здравеопазването!


 
Национална аптечна камара


[ Редактирано петък 22 февруари 2013 - 22:26:15 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
петък 22 февруари 2013 - 15:17:50


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0812 сек., 0.0282 от тях за заявки.