Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 6, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
четвъртък 17 октомври 2013 - 22:22:19
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
Здравната каса ме лишава от
 заработените пари и ме води към фалит


в. Шуменска Заря/ 10.10.2013“Уважаема редакция,

 Искам да алармирам обществеността за проблемите ми като договорен партньор на Националната здравноо сигурителна каса (НЗОК), респективно РЗОК - Шумен, които пречат на моята работа и на пациентите, които  обслужвам.
Аз съм на 32 години от Каспичан, магистър фармацевт. Притежавам две аптеки в областта. Едната е в с. Тодор Икономово, община Каолиново, където работи майка ми Цвета Кочанова, магистър-фармацевт. Селото е на 55 км от Шумен, има 2300 жители. Другата ми аптека е в Нови пазар, с население н 10 000 души в града и 24 000 в общината. В Нови пазар има 5 аптеки, но само 2 от тях (моята и друга на аптечна верига) имат сключен договор с РЗОК - Шумен. Прилагам страници от индивидуалния ми договор, от които е видно как се извършва отчитането на рецепти, в какви срокове и какви корекции се налагат и кореспонденцията ми с РЗОК - Шумен.
 На 16 август, петък, представих отчета си за периода 1-15 август 2013 г. На 20 август в 15 часа по електронната поща получих писма за корекция на електрония отчет за двете аптеки.
 В 15.40 часа изпратих корегираните електронни отчети и на двете аптеки в РЗОК - Шумен.
 На 21 август входих и дискети за архив на касата със същите електронни отчети, които предишния ден изпратих. 
 На 22 август (четвъртък) по е-mail получих писмо, че представения от мен електронен носител (дискета) е повреден и незабавно трябва да представя нов в РЗОК - Шумен (същия който вече има изпратен по е-mail).
 На 23 август (петък) в 16.45 час а представих нови дискети и поисках да получа писмата си за корекции на отхвърлени от плащане рецепти.
 От деловодството ме уведомиха, че писмото ми е при директора за подпис и докато не представя дискетите, няма да ми го дадат. Не получих писмото си в този ден, казаха ми да се обадя по телефон в понеделник.
 В по неделник не получих информация по телефон: имам ли подписано от директора писмо и кога мога да го получа.
 Във вторник, когато беше последният ден за откоригиране на отчетите в срок, в 8.30 часа, отидох в РЗОК - Шумен лично, за да си взема писмото с цел спазване на срока. Никой не можа да ми даде информация какво се случва, нито секретарката на директорката д-р Йорданка Пенкова, нито Мирослав Мутафчийски, началник на отдел „Контрол на извънболничната помощ и аптеки” .
До 10 часа д-р Пенкова не дойде в РЗОК и аз се върнах в аптеката си в Нови пазар. На същия ден на обяд затворих аптеката си и отидох пак в РЗОК, когато е приемния час на д-р Пенкова (всеки работен ден от 13 до 14 часа). До 14.40 часа д-р Пенкова не беше в сградата на касата. И за двете си посещения съм входила уведомления за да мога да оправдая затварянето на аптеката за тези часове. Когато вече си тръгвах от РЗОК, срещнах на вратата д-р Пенкова, която качвайки се по стълбите ми каза, че ще получа писмото за корекции, когато трябва по пощата и от сега нататък ще е така.
 Получих си писмото в събота на 31 август от пощальонката в плик и изх.No на РЗОК от 29 август и съответно занесох коригираните отчети в първия работен ден т. е. на 2 септември (понеделник). В резултат на тази ситу - ация, без да съм уведомена писменно или по какъвто и да е начин на какво основание и съгласно кой член, от справка на банковата си сметка открих, че НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛА превод от РЗОК - Шумен за този период, който е в размер на 42 073.33 (четиридесет и две хиляди седемдесет и три лева и 33 ст.).
 Видно от всички представени документи не аз, а РЗОК - Шумен не е спазила сроковете за уведомяване съгласно чл.22 ал.6 от инди - в идуалния ми договор. От своя страна, аз съм спазила срока, тъй като откоригираните електронните отчети са изпратени в деня, в който са поискани по електронната пощ а и РЗОК е разполагала с тях през цялото време от 20 до 29 август, независимо от неколкократното представяне на „повредени” дискети за ар хив.
 РЗОК Шумен, в частност директорът, умишлено не разрешава обработването на данните от електронната поща и задържа писмото за корекция, за да се стигне до неспазване на срок от моя страна. Потърсих за разговор д- р Пенкова на 27 септември относно липсващия превод, представяйки хронологията на събитията и причината, поради която може би се е стигнало до тук, като изразих мнението си относно качеството на административното обслужване в РЗОК - Шумен и последствията от него, като например, липсата на телефони освен този на дирек - тора и на деловодството (телефона на деловодството е само за входящи обаждания). Има вече изрична забрана за сканиране и изпращане на информация относно отчетни документи по електронен път на договорни партньори, абсолютно ограничен достъп до информация по текущи проблеми в процеса на работа. Отговорът на   деловодството е  винаги: „консултации в сряда 11 часа”.
 Не се приема електронен отчет на флаш памет устройство. Дискетите, които представям не се отварят пред мен за проверка, а впоследствие се оказват „повредени”.
 Подобно отношение от страна на административен орган като РЗОК може спокойно да се счете за тенденциозно. Когато посочих за пример РЗОК - Варна, тъй като ми се е налагало да се допитвам до тях за мои пациенти, живеещи там. Щом се обадя, ме свързват с когото трябва и получавам отговор на въпроса си в рамките на минути.
 Д-р Пенкова ми каза да отида да работя във Варна, също така ми предложи да наема човек, който да пътува до РЗОК - Шумен, за да носи дискети, след като аз не мога да спазвам сроковете.
 Когато вече си тръгвах, тя ме посъветва, цитирам:
 ”Приберете се в Нови пазар, успокойте се и хубаво си помислете какво правите”.
На мен лично това ми прозвуча като заплаха. Страхувам се, че действията на д-р Пенкова са целенасочени и не са на професионално ниво. Тя е директор на РЗО - Шумен от вече 10 години, преди време прекрати договора на майка ми с РЗОК абсолютно неправомерно със задна дата и така шуменската здравна каса не изплати близо два периода на аптеката. В резултат на това майка ми фалира, наложи се да дадем аптеките си под наем на верига, за да има с какво да се издържаме. Докато аз и майка ми обаче работехме с три от петте аптеки на веригата, не бяха сключени договори с РЗОК независимо от многократното представяне на документи за индивидуален договор. След напускането ни на въпросната аптечна верига през април 2011 година всички аптеки получиха дого вори.
 Това ме кара да мисля, че д-р Пенкова злоупотрбява със служебно положение и с властта, която има като директор на РЗОК - Шумен и като държавен служител. Има двоен стандарт, с подобни действия директорът на шуменската здравна каса може да си позволи да реши кой да работи и кой не. Защото при повторно забавяне на превод, аптека като моята може и да фалира поради натрупаните задължения в големи размери към складове на едро, няма да може да достави на пациентите си животоспасяващи и скъпоструващи лекарства, чиято цена е от 50 до 6063 лева за един пациент!
 Работодател съм на 7 души, плащам си данъците, отглеждам сама сина си, който е на 5 години и съм и кандидат осиновител за още едно детенце. Несправедливо съм лишена от заработените си пари, които не получих в определения срок.

 С уважение: И. М., гр. Каспичан”


[ Редактирано четвъртък 17 октомври 2013 - 23:36:14 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
четвъртък 17 октомври 2013 - 22:38:03
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956
Другата гледна точка_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
четвъртък 17 октомври 2013 - 23:16:18


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0597 сек., 0.0135 от тях за заявки.