Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 6, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: БФС
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Първо изнесено заседание на УС
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
събота 02 ноември 2013 - 04:23:35
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

Първо изнесено заседание на УС на Български фармацевтичен съюз

31.10.2013 / 18:00 - obshta medicina
 

inShare
Коментар за срещата – на проф. Илко Гетов, председател на съсловната организация.

   Първо изнесено заседание на УС на Български фармацевтичен съюзРедовно изнесено заседание на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз се проведе вчера в Пловдив.На срещата присъстваха и представители на районните колегии на съсловната организация. Участие в заседанието взеха представители от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.
След провелия се Управителен съвет, фармацевтите дискутираха проблемите в областта по колегии.Коментар за заседанието на проф. Илко Гетов:

Проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз

 Първо изнесено заседание на УС на Български фармацевтичен съюз

Проф. Гетов, за пръв път провеждате изнесено заседание на УС на Български фармацевтичен съюз в Пловдив, с представители на районните колегии. Какви бяха акцентите?


 Точно така. След избора на новото ръководство на Български фармацевтичен съюз взехме решение два пъти в годината да провеждаме изнесени заседания с цел да подкрепим нашата политика на откритост и по-близка комуникация до колегиите. Заседанието беше предварително планирано, но за съжаление съвпадна с много други мероприятия, случващи се в здравния сектор, но бяха поставени много важни въпроси. Ние чухме както се казва – от източника, проблемите.

 Освен стандартния дневен ред и приемането на точки предварително предвидени, изслушахме и проблемите на колегите. Те навсякъде са едни и същи, свързани с нелоялната конкуренция, с риска от монополизация на сектора, с липсата на кадри, особено в труднодостъпните и отдалечени райони, с необходимостта от въвеждането на стимули за фармацевтите, които работят в тези региони, защото те са изправени пред много големи проблеми.
В този смисъл, искам да използвам трибуната на Zdravennavigator да кажа, че Български фармацевтичен съюз не беше поканен на срещата при премиера за съсловните организации на медицинските специалисти, което го считам като пропуск на администрацията и се надявам да бъде компенсирано при първа възможност, тъй като ние сме част от законно съществуващите в страната съсловни организации и представляваме интересите на повече от 5500 професионалисти в областта на фармацията.

Иначе другите проблеми, които поставиха колегите са по отношение на цените, по отношение на договора, по който преговаряме в момента с НЗОК. Тук имаме новина, че ние сме почти на финала, постигнахме единомислие с НЗОК по отношение на оптимизиране на процеса на работа и приближаването на аптеките и фармацевтите до електронната рецепта и до електронния формат на работа в здравната система, защото това ще ни спаси от злоупотреби и ще ни направи по-ефективни.

Същевременно колегите искаха да чуят какво предстои във фармацевтичния сектор като нормативна регулация. Запознахме ги със законопроектите в Комисията по здравеопазване и проведохме една много активна дискусия в продължение на почти 7 часа. Накрая всички споделиха, че адмирират тази идея за изнесените заседания, че са готови да участват в други подобни срещи. Това е най-лесният начин да получат информация от извора, а не както един колега се изрази – чрез предаване от ухо на ухо и без конкретика като цифри и факти.

До края на годината ни предстоят много важни дни – финализиране на договора с НЗОК, приемането на промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и подготовката за Коледните празници.

Първо изнесено заседание на УС на Български фармацевтичен съюз

(От ляво на дясно - проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз, магистър фармацевт Дима Стайкова - зам.-председател на съсловната организация и магистър фармацевт Анжела Мизова - член на Управителния съвет)
 

 Наблягаме на позитивните послания, като една от инициативите ни е общият проект със Zdravennavigator. Вече излезе първият брой на изданието, което е на хартиен носител, и което се разпространява на този етап безплатно в аптеките в София. Имаме уверението, че през първото тримесечие на следващата година ще започне да се разпространява и в страната.

По отношение на проверките на ИАЛ, трябва да каже, че стигнахме до абсурда, в който си разменяме кореспонденция с ИАЛ и те ни убеждават, че не могат да проверяват мобилни аптеки, както и МПС, тъй като те не са оторизирани за това. Сезирахме МВР за продажба на ампули морфин от юли месец, но досега не сме получили никакъв отговор, въпреки че по закон трябва да ни отговорят до 30 дни.

Снимки: Zdravennavigator_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
събота 02 ноември 2013 - 04:43:50


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.3337 сек., 0.1740 от тях за заявки.