Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 11, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: КОРУПЦИОННИ СКАНДАЛИ
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Само маг.фарм. Асена Стоименова защити съсловието
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
понеделник 29 септември 2014 - 17:08:08
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

29 сеп 2014, 11:46, 1347 прочитания

Лекарственият регулатор сезира прокуратурата за нарушения

Под влиянието на Веселин Марешки агенцията е притискала едни участници и е толерирала други на пазара, се твърди в сигналаАсена Стоименова на конференцията .....
Изпълнителният директор на лекарствения регулатор – Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), е подала сигнал до прокуратурата с молба да бъдат разследвани практиките на работа във ведомството през последната година, научи "Капитал". Директорът на ИАЛ доц. Асена Стоименова потвърди, че е внесла сигнала и е уведомила президента и премиера.


В сигнала, според данни на "Капитал", е посочено, че след встъпването си в длъжност Стоименова се е натъкнала на конфликти на интереси и неравнопоставени условия в контрола и работата с едни участници на пазара за сметка на други. Затова Стоименова иска прокуратурата да разследва дали има данни за престъпления.


Както "Капитал" писа, последните двама директори на ИАЛ бяха свързани с варненския бизнесмен Веселин Марешки, който е собственик на един от най-големите национални дистрибутори "Фармнет" и на най-голямата верига от над 250 аптеки – "Аптеки Марешки". Съпругата на единия от бившите директори – д-р Евелин Благоев, беше управлявала до встъпването му в длъжност козметичния бизнес на веригата.

Д-р Кирил Ненов пък е заемал места в листите на партията на Марешки – "Либерален алианс". Оказва се, че в агенцията са работели лелята на бизнесмена и неговата бивша адвокатка, както и много други приближени. В крайна сметка част от участниците на пазара са били проверявани доста по-често, отколкото близките до бизнесмена дружества.


Встрани от натиска, на който целият пазар беше свидетел, агенцията на практика с месеци не работеше. Така бяха бавени влизането на пазара на нови лекарства с по-ниски цени, нови терапии, различни видове медицински изделия, провеждането на клинични проучвания, контролът върху производителите, търговците, аптеките и др. Причината е, че по закон само директорът на ИАЛ може да подписва документацията и липсата му на практика обезглавява лекарствения регулатор, който трябва да контролира процесите на пазар от около 6 млрд. лв. годишно.


"През годините е оказван невъобразим натиск върху част от участниците на пазара и са толерирани други. Регулацията и контролът трябва да се еднакви за всички и в полза само на държавата и гражданите. Част от неработещите и оказващите натиск служители бяха освободени след преструктурирането през последния месец и имаме воля лекарственият регулатор да работи експедитивно и прозрачно", коментира доц. Стоименова. Тя обаче не пожела да разкрие засега подробности от сигнала и допуснатите нарушения.


.

[ Редактирано понеделник 29 септември 2014 - 17:15:57 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
понеделник 29 септември 2014 - 17:19:21


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
admin
петък 03 октомври 2014 - 15:23:43
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

ДО :
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Уважаеми дами и господа ,


Фукционирането на фармацевтичния сектор и ежедневната работа на участниците във веригата на лекарственото снабдяване – производители , притежатели на разрешения за употреба ,
 търговци на едро и дребно с лекарства - до голяма степен зависи от адекватното функциониране на Изпълнителната агенция по лекарствата .
 Честите смени на ръководството на агенцията през последните години създаваха сериозни проблеми , за които нееднократно сме уведомявали съответните институции и медиите .

   Именно затова с настоящото писмо , като представителни организации на участници в лекарственото снабдяване у нас , бихме искали да изразим задоволството си от работата на Изпълнителната агенция по лекарствата в последните 100 дни , след назначаването на новото ръководство в средата на м . юли тази година .
 Лекарственият регулатор бързо преодоля голяма част от натрупаните през последните години проблеми и провежда последователна и ефективна дейност , която гарантира стабилност и предвидимост на лекарственото снабдяване и осигуряване на качествени и безопасни лекарствени продукти на българските пациенти . В лицето на ИАЛ ние вече виждаме партньор , с когото можем да работим успешно както на национално ниво , така и за прилагане на европейските добри практики в сферата на фармацията и здравеопазването .
   Провежданата политика в сферата на лекарствата и медицинските изделия и дейностите с тях изисква последователност и приемственост , ето защо изразяваме готовността си за подкрепа на устойчивото развитие на ИАЛ в открит диалог с държавните институции и неправителствени организации в сектора .

  УС на БФС
  УС на ARPharM
  УС на БГФармA
.


[ Редактирано петък 03 октомври 2014 - 15:27:18 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.1331 сек., 0.0592 от тях за заявки.