Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 11, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: КОРУПЦИОННИ СКАНДАЛИ
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Разкриване "Sunshine Act - Lite"
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
четвъртък 30 юни 2016 - 10:31:09
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

13 апр 2016

EFPIA Разкриване "Sunshine Act - Lite"
 За първи път, на 30 юни, 2016 г., фармацевтичните компании ще бъдат принудени да разкрият пълните данни за плащания , направени за лекари в цяла Европа.
 Като се започне тогава, всички фармацевтични компании ще бъдат задължени да публикуват плащания те направени през предходната година за лекари, медицински сестри и други здравни специалисти (HCPs), които ги идентифицират по име, когато е възможно. Тези правила също така ще обхващат плащанията, извършени за болници и други здравни организации (HCOs) през тридесет и три европейски страни.
 Този ход е огромен за връзка в индустрията с лекари, и отразява глобалното движение към по-голяма прозрачност - за добро или за лошо - по стъпките на страни като САЩ и Австралия.

 Какво да бъде разкрито?

Следните елементи ще бъдат необходими, за да бъде разкрито:
 плащания за здравни специалисти (включително спонсорство за участие в заседанията, такси за високоговорителите, консултантски и съветнически дъски), дарения и субсидии, изплащани на HCOs и плащания, направени за научни изследвания и развитие.

 
Разкриването ще включва трите имена, адреси, и специалитети на всеки HCP.
 
Някои разпоредби в страните ще преминат на следващ етап, изискващи уникални, специфични за всяка държава идентификатори.
 По принцип, ако един HCP не даде съгласие за личните му данни да бъдат разкрити поотделно, техните разходи се отчитат в сбора.
 Ако HCP оттеглят съгласието си, след като докладът е публикуван, компанията не е необходимо да се премахнат тези данни от публикувания доклад, но вместо това, за последващите доклади, трябва анонимни данни HCPs и да го премести в общата част.Въпреки това, за разлика от Закона за Sunshine, Кодексът на EFPIA не изисква оповестяване на плащанията, извършени за храна и напитки под определена стойност. EFPIA чувства, че това е така, тъй като Законът за САЩ Sunshine прави, ще създаде "непропорционална административна тежест" на индустрията, така и HCPs. Прагът за разходи като домакин е фиксиран във всеки национален код на практика.
 еднаквост
Докато Кодекса на EFPIA изброява регламенти, като се има предвид разнообразието на култури и практики в цяла Европа, моделите и нивата на разкриване  сигурно ще варират. Анди Powrie-Смит, ръководител на комуникация на EFPIA, вярва, че именуване HCPs в разкриването е голяма стъпка, но също така смята, че това е "естествена еволюция за фарма, че отразява обществената промяна към все по-голяма прозрачност в обществения живот.
 "
Powrie-Смит смята, че като хвърля светлина върху взаимоотношенията между HCPs и фармацевтичната индустрия ще позволи на обществото да разбере, че интересите на пациентите, HCPs, и фарма всъщност са изравнени. "
Ние трябва да се движим от конфликт на интереси към сливане на интереси, както и прозрачност помага да се направи това.
"
По силата на споразумението EFPIA, дружества са длъжни да направят своите "най-добри усилия", за да се постигне пълно съответствие и пълно разкриване, но компаниите понякога могат да имат друг избор, освен да извърши плащанията анонимни, когато лекарите да направят такава заявка за над борда. EFPIA се надява, че след като HCPs, които предпочитат да останат анонимни виждат системата в действие, те ще бъдат "спечели" на принципите на прозрачност, и желаят да участват в пълна степен, като покачването на нивото на участие в Европа.
 Както вече споменахме, културните различия вероятно ще играят голяма роля в нивата на разкриване, постигнати в цяла Европа.
 Там е по същество една скала на откритост и положителни нагласи за прозрачност: Scandinavia е най-отворената за промяната, докато източните и южните европейски страни са склонни да бъдат по-устойчиви на разкриване.
Различни нагласа

 Асоциация на Иновативна фармацевтична промишленост

 Тази група Чехия направи възможно да се възползва от юридическо освобождава от задължението да се получи съгласие от HCP, толкова дълго, колкото е налице споразумение между НСР и AIFP държави, че има разпоредба очертава, че обработването на лични данни е необходимо за целите на споразумението.
 Ако е предвидено такова писмено споразумение, не е необходимо съгласието HCPs.
 Испания

 В Испания , има уникален номер, който идентифицира HCP с DNI или CIF.
 За да се запази неприкосновеността на личния живот, когато докладът е публикуван, броят е анонимна, използвайки същата процедура за шифроване, използвани от данъчните власти (частично маскиране броя).
 Австралия

 В Австралия , властите разчитат на фармацевтичната индустрия да създава процес за получаване на съгласие.
Освен това, докладване плащания и преводи на стойност трябва да бъде в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните Commonwealth 1988 година.Асоциация на британската фармацевтична индустрия
 
В Обединеното кралство се добави уникален спин, където плащанията към лекарите ще бъдат описани на база данни, публично търсене известен като Разкриване UK и ще бъдат организирани от Асоциацията на британската фармацевтична промишленост (ABPI), търговска асоциация на фирми във Великобритания, които произвеждат лекарства по лекарско предписание.[ Редактирано четвъртък 30 юни 2016 - 10:36:31 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
четвъртък 30 юни 2016 - 10:40:33


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0542 сек., 0.0127 от тях за заявки.