Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 9, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: БФС
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
Отговор на покана от КЕК Ст. Загора
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
неделя 17 юли 2016 - 00:44:23
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

До Ростислав Курдов
  председател на РФК Ст.Загора


  Колега, Курдов,
  на 14.07.16 късно вечерта ми бе предадено от колежка получила вашето писмо- покана с щемпел от 08.07.16от Ст,Загора и 11.07.16 от Чирпан, както и получих телефонна покана от техническия Ви секретар по време на пътуването ми през прохода Троян-Кърнаре за Рибарица, поради което уведомих, че не съм в състояние да откликна на поканата Ви. По текста на поканата/показвам копие/ имам следните забележки:

 1/ Имате техническа грешка. На адрес:
 Чирпан, ул.П.К.Яворов 5 тел.0416/92315 практикува друг маг.фармацевт, когото веднага уведомих да си прегледа публикациите в цитирания от вас форум във ФБ,  за да е подготвен. Коментарът около недоразумението м/у нас остана в рамките на, че е недопустимо точно в нашата професия свързана със стриктност и коректност да се изпращат такива некоректни писма. Писмото е прието от колежка, но поради по-горе обясненото, ще получите отговор, че отказвам да приема така написано писмо.

 2/ По текста ''Изслушване на магистър -фармацевт Веселина Войчева'' нямам какво повече да добавя освен, че в горе упоменатите от Вас мои публикации съм казала всичко и то доста обстоятелствено, а други колеги Медаров и модераторът на сайта цитират чл.28 и чл.38, които с текстовете си констатират явни нарушения на моралния ни кодекс извършени от маг.фармацевтите на аптеки "Марешки". Така извъртяните "по килифаревски'' и ''както дяволът чете евангелето'' извинения за поведението на тези колеги на Светослав Крумов са абсолютно несъстоятелни и се надявам и на конгреса и преди него точно Вие да ги оборите за нашия окръг конкретно.. Вярно е, че маг.фармацевтите на Марешки са някъде там отзад на компютрите за заявки и почти не чуват/знаят какво се случва в аптеката, но това не ги оневинява да оставят пом.фармацевтите да събират подписите с егн-та на клиентите за референдум. Ако бяхте председател на място щяхте да се интересувате как да се спрат тези нарушения по всички възможни начини. Защо не уведомихте РЗОК, че сключилите с подписа си договор маг.фармацевти, приложили декларация за съхранение на личните данни на пациентите оставят по цял ден в приемното да се подмятат списъци да се подписват и да се предават от ръка на ръка, където всеки на всеки може да види личните данни. Редът е да подадеш рецепта /протокол през гишето с палец на мястото за подпис и да си я прибереш веднага, докато не е застанал следващия. Вие като мед.представител най-добре сте виждали, как точно става подписването по референдума при стълпотворенията от клиенти, а че управителя маг. фармацевт носи цялата отговорност за всичко случващо се в работния процес това е изрично упоменато в закона за аптеките и нас това ни интересува, като членове на БФС, а не популистките стремления на Марешки. С бездейсъвието си по този въпрос не се ли чувствате съучастник в това нарушение? Ние Ви избрахме за председател преди всичко за това ,че като мед.представител на Берлин Хеми имате график по аптеките и това улеснява работата Ви по координиране на действията ни. Но изглежда БерлинХеми не е твърде заинтересован да влезете в конфликт с аптеки Марешки заради някакъв си референдум.

3/ Моето лично мнение е, че медиц.представители маг.фармацевти задължително трябва да членуват в БФС, но само като редови членове, преподавателите във 4-те факултета, работещите в производството, свободни професии или безработни, какъвто се оказа Валентин Михайлов според профила си в ФБ, също трябва да членуват в съюза, за да познават проблемите на съсловието и пазара. Хипократовата клетва забранява хляба и ножа да са в едни и същи ръце, а тук вече опираме и до ''сиренето'' и други материални стимули оповестени във интернет засега само от Бьорингер Ингелхайм, които не изключват въжможността за изкушения.Спогодбата написана на книга за необвързаност м/у лекари и търговски дружества на лекарства не е щит,по скоро параван. Ето го конкретния пример, Вие г-н Курдов, за да не нарушите търговските интереси на Берлин Хеми, сте си затворил очите за явни нарушения на моралния кодекс в аптеки Марешки, а те неволно нарушават и нашия търговски интерес на едноличните аптеки привличайки клиентите с популистки лозунги.

 4/ Поради изнесеното в т.3 считам, че е най-етично и разумно да си подадете оставката, като председател на РФК Ст. Загора, за да не влизате повече от това в конфликт на интереси, както в по-горе описания случай с референдума на Марешки. Същото бих посъветвала и други мед.представители маг.фармацевти, участващи в контролните органи на съюза ни. Така действително ще започнем нещо да правим по въпроса с лобизма, корупцията, вертикално-хоризинталното структуриране на пазара ни и пораждащия се от всичко това дискомфорт, та дори нетърпимост м/у членовете на съсловието ни, които започват да се делят на групи вместо да се обединяват.
 
 5/ Каня Валентин Михайлов на разговор, за да му предложа работа в моята аптека, след като е безработен. Договорките ще бъдат около работно време, заплащане ,вид на договора, допълнителни възнаграждения, осигуровки, трансоптни разходи. А тук мога да му оповестя условията на работа=средна натовареност /на всеки 5-8 минути клиент на гишето/, Здр.каса с най-добрата /ямболската програма/, зелени рецепти, почти безотказно снабдяване с не  много натоварващи като стойност заявки, за да остават пари за всичко, откликва се на всички искания за козметика, билки, мед.аксесоари, но вече с поръчка. Като работил в болнична аптека съм убедена, че си добре с материала по фармокология и технология, за да отговаряш на всички въпроси за ползваните от болните лекартва вкл. на телефон и jsm.

 6/ Уведомявам, че имам работно време от 8 до 22 часа от понеделник до петък обявено в РЗИ и РЗОК Ст.Загора и мога да посетя или приема за разговор етичната комисия на РФК Ст.Загора само в останалото време. Но поради неточности в писмото покана, които говорят, за неточности и в мотивите за отправянето и към мен, както и поради твърде подробното мое изложение към което имам да добавя само препоръки за нов устав и ново ръководство/в следваща публикация/, които да бъдат предложени на конгреса считам, че ще бъде загуба на време и за двете страни.

 7/ Колега, Курдов, ако прочитайки моите публикации сте се почувствал в ролята на гъ@олизач, можете да извадите пари за адвокатски хонорар, но от своите лични, а не като спонсорство на някое търговско дружество и да ме дадете под съд. Имате това право, вместо да занимавате изстрадалите колеги с целия този фарс на неетични практики с които е пълно ежедневието ни на съсловие и които нито Вие, нито настоящото централно ръководство можете да разрешите, видно е с просто око. Сигурно с мудността на институциите ще извините късните опити на Илко Гетов да добие популярност сред нас. Ами след като толкова мудно му откликват на просбите е най -добре да отстъпи мястото на някой, който ще ги движи бързо и ефективно. Има такива хора, уверявам Ви, и те не са сред сегашната ни академична общност, нито сред търговските дружества и техните представители. С горе писаното за мен въпросът е приключен, ако за Вас не е, то  можете да ме посетите или уведомите.
  С уважение, но не и без желание да Ви дам на''Царете на ефира'' или на някоя разследваща журналистка /вместо адвокатски хонорар/, защото аз нямам за какво друго да Ви осъдя, освен за пропуснати ползи вследствие допусната от председателя на РФК/другите са само свита/ нелоялна конкуренция чрез агитационни материали на конкурентна аптека.  Вие в Стара Загора се направихте на сляп, а аз искам в Чирпан да ме защитите, да пази Бог от такава защита!!!
[ Редактирано неделя 17 юли 2016 - 01:09:44 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
admin
неделя 17 юли 2016 - 01:02:22
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956


_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Post to Facebook
неделя 17 юли 2016 - 01:12:41


Регистриран потребител #500
Регистриран: сряда 21 септември 2011 - 06:43:20
съобщения: 187

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif________________________________
__________________________________
Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0380 сек., 0.0102 от тях за заявки.