Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 7, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: НОВИНИ ОТ МЕДИИТЕ
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
фарм-форум
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
pharmabg
неделя 24 ноември 2019 - 22:00:05

Регистриран потребител #700
Регистриран: събота 26 януари 2019 - 18:02:51
съобщения: 52
неделя 26 април 2009 - 13:55:42
БТВ Новините,25.04.09
19.00

Коментари

 Започват проверките на БФС Deliana 26 апр : 14:46 Отговори на това
Коментари: 84

Регистриран на: 16 ное : 16:51
Приемането на правилата не е като спазването...

"Здравеопазването не е хуманизъм"

 Започват проверките на БФС salvia 26 апр : 14:48 Отговори на това
Коментари: 18

Регистриран на: 27 фев : 07:22
ПДАП... определяли грижата на фармацевта както и подобряване на неговата квалификация...толкоз е единствената информация в медиите, пълно затъмнение на информацията!
А , проверките започвали още от понеделник,тогава моля да дойдат при мен,че точно отсреща е офиса на Марешки и дава всичко по ЗК, ей така без да е аптека даже, а само ... офис и то рекламен!
Какво става с дистанционното обучение? Искам да се запиша ,а няма никакъв курс... само някаква платформа !!!!

Злото триумфира, когато добрите не правят нищо

 Започват проверките на БФС Deliana 26 апр : 15:37 Отговори на това
Коментари: 84

Регистриран на: 16 ное : 16:51
А най-важното в изискванията е плащането на членския внос,защото видиш ли няма да имаш права да практикуваш,а важат ли тези правила за неквалифицираните кадри по аптеките??И защо вместо да изкараме нефармацевтите от тях,се тьрсят начини да забраним на фармацевтите да работят-дали заради неплатен внос,дали заради свалени надценки..няма значение..

"Здравеопазването не е хуманизъм"

 Започват проверките на БФС Dima 26 апр : 16:25 Отговори на това
Коментари: 40

Регистриран на: 08 апр : 13:44
От дългия едноминутен коментар стана единствено ясно, че започват проверки. Ако има някой спокоен от многобройните проверяващи, е крайно време да се притесни докрай и да гледа очакващо уплашено към всеки посетител.
Нито дума за притеснения и действия срещу предстоящия договор с касата и законовите промени.
Вярно е, че една минута в BTV се извоюва трудно, но хората ще останат с впечатлението от последните думи - че фармацевтите трябва да се грижат повече за квалификацията си.


 Започват проверките на БФС М.Т.Димова 26 апр : 16:44 Отговори на това
Коментари: 39

Регистриран на: 29 яну : 19:50
Не знам как трудно се извоюва минута време по BTV, до сега мислех, че е или защото новината е с висок обществен интерес или срещу заплащане; явно има и трета версия... Но от репортажа разбрах, че е имало два разширени УС, припокрили се незнайно как за известно време - на единия бяхме и двете с Дима, за другия разбрах от репортажа...
Колеги от УС, редно е поради важността на текущите събития максимално бързо да се появи барем портокола от този разширен УС, няма време за 'технически три дни". Всеки -и колегите, и гражданите на Република България, трябва да знае какво ще се случи, ако цялото общество не реагира, и то веднага.

"Защото съм човек, нещо човешко ми е чуждо.Човек съм и някои хора са ми чужди
проф. Витан Стефанов,катедра "философия"
СУ"Св. Климент Охридски"


 Започват проверките на БФС XuTkO 26 апр : 18:18 Отговори на това
Коментари: 245

Регистриран на: 19 яну : 01:00
Единия не беше разширен.Той беше след като си тръгнахме.Ама то кворум имаха ли изобщо ха ха
 Започват проверките на БФС Mim 26 апр : 19:05 Отговори на това
Коментари: 61

Регистриран на: 29 яну : 15:07
То няма да има аптеки,ние за ДАП говорим.Силим се на санкциите,а какво правим срещу безумията на МЗ?


 Започват проверките на БФС stalker 27 апр : 21:26 Отговори на това
Коментари: 64

Регистриран на: 13 юли : 22:30
То ,нормално обучение скоро май няма да има,пък и за кога ли?По-добре да ни организират разни курсове за преквалификация-нещо като зидаро-мазачи,шивачки,готвачки,фаянсаджии.За по-младите може и за компан1онки,еротични масажистки.

[ Редактирано вторник 26 ноември 2019 - 13:34:10 ]
Най-отгоре
pharmabg
неделя 24 ноември 2019 - 22:36:31

Регистриран потребител #700
Регистриран: събота 26 януари 2019 - 18:02:51
съобщения: 52

неделя 25 ноември 2007 - 00:10:50
Уважаеми колеги, днес в София се проведе извънредния конгрес на БФС. Бяхме приветствани от госта – г-н Шмудермайер, на когото благодарим за вниманието, което отделя на нашата страна – най- новия член на PGEU!
Конгресът изпълни всички задачи по обявения дневен ред. С удоволствие искам да Ви съобщя, че бе приет Етичния кодекс, беше обсъден проекта за ДФП, бяха приети правилата за събиране и разходване на средства. Изслушани и приети бяха докладите на Ръководството и на Комисиите към УС на БФС. Имаше критични и самокритични коментари, които надявам се да бъдат взети под внимание.

Като член на РФК –София искам да споделя обидата си от тенденциозно насажданото неприязнено отношение към колегията, към която членувам от страна на Председателя – г-н Мирослав Ненчев, която започна още в началото на Конгреса – преди гласуване на дневния ред. Г-н Ненчев съвсем необосновано, не по темата и без нужда заклеймяваше София и даде тон и на други, досега уважавани от мен колеги (г-н Медаров) да възприемат тази недостойна позиция.
За всички, които не са присъствали на Конгреса искам да кажа, че на събрание на делегатите от РФК-София се стигна до пълен консенсус по отношение на едно предложение по същество за промяна в проекта за Етичен Кодекс. С много ангажираност и предварителна подготовка, РФК-София се постара да предостави това предложение, заедно с редакционни и стилови корекции в писмен вид на вниманието на делегатите. Този вариант бе предпочетен от делегатите на Конгреса и бе гласуван с мнозинство. За мен бе неприятна изненада, че след приемането на Етичния Кодекс, вместо поздравления за успешната работа, колегата Огнян Медаров, в качеството си на председател на Етичната комисия зае отново назидателна позиция към Софийската колегия и предизвика с недостойните си намеци нагнетяване на напрежение и враждебно отношение и противопоставяне на регионалните РФК срещу Софийската.
Не считам, че един Председател на етична комисия трябва да взема такова недостойно отношение. Напротив, би трябвало да благодари на колегите си за труда и вниманието, които отделиха за прецизиране на текстовете, които бяха предпочетени и възприети след дискусия от делегатите на Конгреса.

Tова бе Конгресът, на който се обсъждаха важни за съсловието документи. Именно там бе мястото за дискусии, обсъждане и решаване на належащи въпроси. Този Конгрес остави у мен чувството, че повечето от колегите считат участието си в него проформа - дошли са да гласуват, по възможност без или с минимум обсъждания. Мненията и дискусиите бяха възприемани като ненужно губене на време. А народът има една хубава поговорка - "Без наука - няма сполука", която перифразирана в нашия случай значи колкото повече мнения и дискусии, толкова по- сполучливи документи!

Искам да поздравя всички колеги с приемането на предложените документи. Искам да благодаря на тези колеги от УС на БФС и от РФК, които с ентусиазъм и сърце работят за прохождането на нашата млада организация. А те не са малко.

А на тези, които непрекъснато се стремят към безмислено противопоставяне да напомня, че не разединението, а СЪЕДИНЕНИЕТО прави силата!

Коментари

 Мнение Албена Д 25 ное : 08:03 Отговори на това
Коментари: 30

Регистриран на: 08 дек : 09:37
Подкрепям ETI във всичко,казано по-горе.Съединение е това,което все още ни липсва.Повечето от поправките наистина бяха технически и нищо не е пречело да се поправят предварително.Стана ми жал за Медаров и неговата комисия-много работа са свършили хората и на много врати за мнение са почукали...и накрая кво?Лично за мен най-голямото предизвикателство пред нас е създаване на наистина ефективни връзки за комуникация между нас.
Дайте от сега да помислим за промени в устава.Не може над 2000 души да искат нещо да се разгледа и да са спазили закона и то пак по устав да не се разгледа.Този въпрос за мен е принципен.После да не се окаже,че пак сме закъснели...
Делегатите не бяха незаинтересовани според мен,а просто имайки опит от предишния конгрес се безпокояха за това кога ще свършим.Време е конгресите ни да са по 2 дни и да не се бърза толкова с важните неща.
Да ни е честит етичния кодекс и членството в PGEU.


 Мнение ETI 25 ное : 11:43 Отговори на това
Коментари: 36

Регистриран на: 13 фев : 20:13
Eдно уточнение защо РФК-София предостави последните си редакции на заседанието на Конгреса.

За разлика от заседанията на Комисията по Качество на БФС, заседанията на Комисята по Етика са ЗАКРИТИ. За първи път проектът на етичния кодекс бе представен за обсъждане в началото на есента. Както спомена колегата Медаров в експозето си, няколко корекции в проекта са правени на заседания на комисията по Етика и след публикуването му за обсъждане на официалния сайт на БФС. Вариантът на комисията по Етика на БФС, представен за обсъждане на конгреса бе публикуван на сайта на БФС едва около седмица преди конгреса.

Логично бе делегатското събрание на РФК-София да работи по този краен вариант на проекта, който съдържаше промяна по същество ( нов раздел). Както сами можете да прецените по-рано от това нямаше технологично време за предоставяне на корекциите по последния вариант на проекта, внесен за обсъждане на Конгреса. Ре: Мнение salvia 25 ное : 14:58 Отговори на това
Коментари: 18

Регистриран на: 27 фев : 07:22
Не разбирам, защо се оправдавате, колеги! Това е Конгрес, а не - военен съд!   Как така, няма да се изказвате с нови предложения за поправки, промени и прецизиране в текста? Нали това е смисъла на Конгреса?
  Иначе ще си караме без Конгрес и каквото рещи УС на БФС до края на мандата си, това ще е и прието, априори и...край, до следващия УС на БФС, нали?
 Защо да се хабим да плащаме зала, хората да пътуват чак от другия край на БГ и ...да дремят в залата, а и после коктейли в скъпи заведения, с парите ни от членския внос, нали?
 Да се чуди човек за какво толкова се черпят?


Злото триумфира, когато добрите не правят нищо

 Мнение AM 25 ное : 17:06 Отговори на това
Коментари: 29

Регистриран на: 24 юли : 14:23
за мен притеснителното е,че дори разумното предложение което направихме заедно с член на УС за точен механизъм или правилник за приложението на Етичния кодекс не беше прието.Опасявам се,че ще имаме 28 различни правилници,или другият вариант е както всичко в нашето управление върви към твърде голямо централизиране и незачитане мнението на РФК,ще ни бъде наложен въпреки устава правилник отгоре.Моето предложение беше именно да се изработи такъв общо от всички КЕК към РФК и централната Комисия по Етика.Мотивите,че това е разписано в закона ,за мен не са достатъчни.Алгоритъма трябва да бъде максимално демократичен,за да се избегне лова на вещици и да се гарантира максимална обективност.[ Редактирано вторник 26 ноември 2019 - 14:30:18 ]
Най-отгоре
pharmabg
вторник 26 ноември 2019 - 13:28:21

Регистриран потребител #700
Регистриран: събота 26 януари 2019 - 18:02:51
съобщения: 52

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif

Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0463 сек., 0.0074 от тях за заявки.