Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 5, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Закони, Наредби и Правилници в областта на фармацията :: наредби, закони
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
13 години РФК София-столична
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
pharmabg
четвъртък 30 януари 2020 - 12:04:24

Регистриран потребител #700
Регистриран: събота 26 януари 2019 - 18:02:51
съобщения: 52

    13 години РФК София-столична   
     Честит празник, колеги!      

Уважаеми колеги,

Преди 13 години на днешния ден, на 28 януари 2007 г., в София бе учредена Регионална фармацевтична колегия София-столична. За да организираме учредителното събрание, ни съдействаха проф. Евгений Минков, тогава председател на Съюза на фармацевтите в България, който ни помогна за работата с МЗ и с голяма сума за наемане на залата в „Интер Експо Център“ на булевард „Цариградско шосе“, и д-р Стефан Попвасилев, който тогава бе зам.-директор на Столичната регионална здравна инспекция. Потърсих и получих подкрепата и на всички колеги, които дойдоха, изпълнени с надежди за промяна. На всички тях и на всички други наши приятели и партньори винаги ще бъдем признателни.
От тогава досега, за добро или зло, историята ни е пропита с проблеми и борби – вътрешни и външни. Но днес е празник, да отвърнем поглед от интересите си  и да отправим взор към градивното и съзидателното.
Преди 13 години на този ден все още не беше основан Българският фармацевтичен съюз. Ако не беше учредена РФК София-столична, нямаше да бъде учреден и Българският фармацевтичен съюз. Тогава съществуваше Съюз на фармацевтите в България, който участваше с експерти в работата на Съвета по аптечно дело.
Преди 13 години нямахме смартфони, приложения, добър интернет и регистри, правехме всичко на хартия. Днес работата и ефективността ни са се повишили многократно. Въвели сме електронизация, която да пести време и чрез която да се обслужват бързо и надеждно колегите. А регистърът, направен по задание на РФК София-столична, се използва от целия фармацевтичен съюз, Съюза на художниците, Български лекарски съюз и други организации.
Преди 13 години работата на българските магистър-фармацевти в Европа бе трудно осъществима. За да работим там се налагаше да полагаме приравнителни изпити. Днес колегите могат свободно да работят в Европа като магистър-фармацевти, ако се впишат в съсловната организация на съответната държава.
Преди 13 години България беше встрани от фармацевтичната общност в Европа и света. Днес ние членуваме във Фармацевтичната група на Европейския съюз  (PGEU), в Организацията на европейските компетентни органи за медицинските професии (EurHeCA), в Международната федерация по фармация (FIP), за да черпим опит от колегите с повече опит и да участваме и ние в развитието на фармацевтичната професия.
Преди 13 години нямахме представители в институциите, всичко ни се налагаше отгоре. Нямаше преговори със здравната каса и преговорна група от магистър-фармацевти, които да ни представляват, нямаше и Арбитражна комисия, в която да има наши представители, нямаше го и Експертния съвет по търговия на дребно с ЛП към Изпълнителната агенция по лекарствата, в който също има наши представители.
Преди 13 години един фармацевт можеше да има една аптека. Тогава протестирахме срещу убийствено високите отстъпки, които аптеките даваха на НЗОК. В лозунгите си предупреждавахме, че ще останем без работа и без аптеки, а оцелелите „щастливци“ ще работят в супермаркети с табела „Аптека“. Отстъпките паднаха, осъдихме НЗОК, но…. единствено работните ни места се увеличиха.

Въпреки това от тогава досега съхранихме високоотговорната ни мисия и призвание да се грижим за здравето на пациентите и благополучието на обществото. Успяхме да останем в семейството на медицинските специалисти.
Днес продължаваме  с неимоверни усилия да се стремим към най-високите професионални стандарти. Наши колеги получават признание в различни сфери, сред тях има и световни отличия. Това е повод да се гордеем.
Днес, светът е променен и трябва да търсим нови поприща и подходи за реализацията си като магистър-фармацевти, така че да получаваме подобаващо заплащане и уважение.
Днес, искам да Ви пожелая да бъдете здрави и удовлетворени. Независимо от конюнктурата, да допринасяме за цялото съсловие, да отстояваме независимостта на колегията, да посрещаме промените заедно и да увеличаваме постиженията и успехите си.

    Честит празник!      
С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
 
Copyright © 2020 РФК София-столична, All rights reserved.
Вие получавате това електронно съобщение, защото сте вписан/а в регистъра на РФК София-столична и сте предоставили тази е-поща за връзка с Вас. Получаваната информация е насочена само за членовете на организацията. Магистър-фармацевтите са медицински специалисти.

Our mailing address is:
РФК София-столична
ж.к. Изток ул. Антон П. Чехов
Sofia 1113
Bulgaria

Най-отгоре
pharmabg
четвъртък 30 януари 2020 - 12:08:35

Регистриран потребител #700
Регистриран: събота 26 януари 2019 - 18:02:51
съобщения: 52

Добави коментар към горната статия ^ bv.gif

Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0376 сек., 0.0119 от тях за заявки.