Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 5, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
Мая
неделя 23 ноември 2008 - 22:10:14
Гост


http://www.pharmfac.net/
Най-отгоре
Мая
неделя 23 ноември 2008 - 22:12:59
Гост

Фармакотерапия за фармацевти

автор: Под редакцията на проф. Маргарита Караиванова

Резюме

Издаването на учебник по фармакотерапия за фармацевти съвпада с периода на значими промени в системата за фармацевтични грижи и лечение на болестите. Тези промени се обуславят от значителния напредък в молекулярната медицина и фармация, в областта на диагностиката и лечението на болестите, както и от новите възможности на биотехнологията за създаване на нови лекарства. В съответствие със съвременните принципи на фармакотерапията, контролът върху болестния процес се осъществява с координираните усилия на лекари, клинични фармаколози и клинични фармацевти по време на целия цикъл на заболяването с акценти върху подобряване на качеството на живот на пациентите и намаляване на икономическата стойност на лечебния курс.

Това издание има за цел да послужи като фундаментално и методично ръководство на работещите в системата на здравните фармацевтични грижи. В книгата е отразено познанието за лекарственото лечение на болестите, което е адаптирано към нуждите на фармацевта с оглед осигуряване на компетентното му професионално участие в лечебния процес. Създадени са възможности за овладяване на познания, необходими за фармакологичния контрол върху болестта, преценка на рационалността на лекарствената терапия и реалистична оценка на изхода от лечението. С тези познания фармацевтите могат компетентно да участват в мониторинга на болестния процес. На базата на тези познания магистър-фармацевтът може бързо да се ориентира за степента на постигания терапевтичен ефект и да дефинира баланса между нежеланите ефекти на лекарствата и търсения благоприятен и оптимален терапевтичен резултат. Предлаганите примерни казуси за лечение на пациенти с различни заболявания и синдроми (представени в Приложение) симулират типични клинични случаи и са предназначени за създаване на аналитични и практически умения за проблем-ориентирано решаване на терапевтичния проблем.

В книгата "Фармакотерапия" ние разглеждаме общата характеристика на патологичния синдром, неговата патогенетичната същност и етиологични фактори. На тази основа са очертани насоките за лечение и възможностите за постигане на терапевтичен ефект при съответните патофизиологични условия на организма. В тази връзка се анализират предимствата на някои лекарства - като лекарства на избор, както и техните алтернативни варианти при конкретното заболяване. Обсъждат се терапевтичните схеми или лекарствени комбинации, с които се постига оптималния терапевтичен резултат. Разгледани са фундаментални и практически въпроси на лекарственото лечение, което позволява фармацевтът да се ориентира прецизно и бързо към избора, пригодността и безопасността на лекарствената терапия.

Съдържанието на тази книга е изградено върху учебната програма по фармакотерапия за студентите по фармация и специализиращите профила "Клинична фармация". То е в непосредствена връзка с учебника "Основи на клиничната медицина" за фармацевти под ред. на проф. Захарий Кръстев.


[ Редактирано петък 02 януари 2009 - 08:19:29 ]
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0368 сек., 0.0111 от тях за заявки.