Здравей

Потребител:

Парола:
Помни ме

[ ]
[ ]
[ ]
Новини 2020

ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
 


 


Търси PHARMABG.NETОнлайн

Гости: 3, Регистрирани: 0 ...

най-много онлайн: 171
(Регистрирани: 0, Гости: 171) на 27 авг : 22:00

Регистрирани: 215
Най-новият регистриран: pharmabg

Форуми

PHARMABG.NET :: Форуми :: Подкатегории :: Специализиран
 
<< Предишна тема | Следваща тема >>
"ЛЕКАРСТВЕНА ПОЛИТИКА" - нова дирекция в МЗ
Редактори: admin , salvia, иван, Post to Facebook, pharmabg
Автор Отговор
admin
четвъртък 26 март 2009 - 15:18:33
admin=salvia.... моите мнения са си мои лични


Регистриран потребител #1
Регистриран: четвъртък 20 ноември 2008 - 21:27:53
съобщения: 2956

В здравното министерство се създава дирекция „Лекарствена политика”

26.03.2009,
С промени в Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването, правителството създава нова дирекция "Лекарствена политика". Това е решил Министерски съвет на днешното си редовно заседание. Основна задача на новата дирекция ще бъде провеждането на лекарствената политиката и разработването на проекти на нормативни актове в тази област, анализирането, оценяването и прогнозирането на процесите на лекарствоснабдяването. Ще бъде засилен контролът по реализирането на централните доставки на лекарствени продукти с оглед своевременно снабдяване на пациентите с лекарствени продукти. Дирекцията ще планира, разпределя и контролира централните доставки на лекарствените продукти и свързаните с това финансови средства, заплащани от републиканския бюджет. Ще осъществява методическо ръководство върху лекарствоснабдяването и употребата на лекарствени продукти от крайните получатели. Дирекцията ще подпомага министъра на здравеопазването в изпълнение на правомощията му по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, както и работата на Висшия съвет по фармация, Комисията по позитивен лекарствен списък, Комисията по цените на лекарствените продукти като специализирани звена по въпросите на лекарствената регулация.
В дирекцията ще работят 17 служители, разкриването на нови щатове няма да се наложи, защото ще се извърши вътрешно преструктуриране на администрацията на ведомството, уточняват от правителствената информационна служба.


[ Редактирано четвъртък 26 март 2009 - 15:20:50 ]

_________________________________________

Моля, посетителите да кликнат по един път на рекламата, за да поощрят този сайт!

препоръчано

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Как изобщо бихме могли да притежаваме каквото и да било?
В най-добрият случай сме само временни собственици
на играчките си за кратък отрязък от време.

=======
Най-отгоре
Анонимен
четвъртък 26 март 2009 - 15:26:06
Гост
Сега става страшно. В МЗ ще се избият кой да бъде в тази корупционна яма
Най-отгоре
salvia
четвъртък 26 март 2009 - 19:09:49


Регистриран потребител #4
Регистриран: понеделник 24 ноември 2008 - 20:56:29
съобщения: 1426
По-скоро заглавието трябва да гласи : "Възстановяват дирекция Лекарствена политика". Да си припомним как преди няколко години с цел отстраняване на един служител, въпросната дирекция беше закрита и на нейно място се създаде Национална здравна политика. Сега пак се връщат на старата структура .Просто си менкат заглавията.

==========================================
качване на снимки от тук

Упътване за ползване на форума_______________________________________________________
Всичко далеч от морето е провинция - Хемингуей
-------------------------------------------------
Най-отгоре
Т.Йотов
понеделник 06 април 2009 - 04:15:33

Регистриран потребител #6
Регистриран: вторник 25 ноември 2008 - 14:17:05
съобщения: 279
Нов отдел- кюмюр, кюнци и кюмпютри! Кризата не си е тръгвала от болниците До десетина дни трябва да е готова здравната карта на страната, която ще каже от колко и какви лечебни завения имат нужда отделните региони, съобщиха от екипа, подготвящ документа. Веднага след това ще започне преструктурирането на някои болници. В момента съвместна комисия от здравното министерство и Националното сдружение на общините определя здравните заведения в рискови, отдалечени райони, които трябва да бъдат запазени. Те ще получат субсидии от ведомството на Евгений Желев. В списъка на т.нар. защитени болници засега влизат 56 общински клиники. Останалите ще трябва да станат болници за долекуване или хосписи. Според д-р Али Селиман, председател на Националното сдружение на общинските болници, преструктурирането ще стартира чак през 2010 г., защото в бюджета за 2009 г. не са предвидени необходимите средства. Депутатите трябва да решат дали за тази дейност ще плаща социалното министерство или здравната каса, допълни той. Д-р Селиман обаче е убеден, че въпреки кризата и недостига на средства в общините фалити на лечебни заведения няма за има, защото кметовете няма да позволят подобно нещо. Промени ще има и за университетските и окръжните болници. Техният брой ще се редуцира, без да се закриват структури, съобщи преди дни зам. здравният министър Стоян Стоянов. В момента университетските лечебници са 24, като 19 от тях са в София. Предвижда се обаче някои клиники да се обединят, за да се подобри управлението им. Стоянов даде пример с болница "Александровска", под шапката на която има 8 лечебни заведения като Майчин дом, "Св. Екатерина" и др. Той беше категоричен, че ще се приватизират отделни дейности, но няма да се закриват болници. Причината за преструктурирането е големият брой на болниците в България - близо 400. Част от тях не отговарят на европейските критерии, според които, ако в дадена болница не се извършват поне 1000 операции или 400 раждания, тя не е рентабилна. Затова здравното министерство е решило да въведе евростандартите. В същото време здравната каса обяви, че вече, за да работи с дадена болница, ще иска не само обща акредитация, а и на отделните й звена. Според лечебните заведения обаче това е поредната пречка, която осигурителната институция поставя пред новите лечебни заведения.   bg.gif

t.j. yotov
Най-отгоре
 

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF
Powered by e107 Forum System


Back on top ^'crystalx 1.1' by Joei. Original html theme by Nuvio. This theme also contains code by Wiedhodho.
Време за изпълнение: 0.0668 сек., 0.0119 от тях за заявки.